Avajaistiedote 29.6.2012

Suviseurojen avajaisissa puhuttiin kodin ja perheen hyvinvoinnista Esillä olivat myös kirkon keskeiset opilliset kysymykset.

Avauspuheessaan SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen puhui Psalmin 145 pohjalta. Hän kertoi Psalmin olevan Jumalan hyvyyden ylistys. Se opettaa sekä näkemään, mitä olemme Jumalalta saaneet, että kantamaan lähimmäisten taakkaa.

Voittonen muistutti, että lapset tarvitsevat kasvussaan kodin rakkautta ja lämpöä sekä äidin ja isän turvallista syliä ja hyvää esimerkkiä. Tämä edellyttää vanhempien keskinäisen suhteen hoitamista. Avioliitto on Jumalan luomisjärjestykseen perustuva lahja mutta myös tehtävä. Suhteen perustana eivät ole tunteet vaan tahto pysyä yhdessä sekä hyvinä että huonoina päivinä.

Voittonen toi esille, että nykyään yhteiselämän pahin rikkoja on alkoholi. Tästä huolimatta alkoholin käytön seuraamuksia vähätellään ja niistä suorastaan vaietaan. Miksi vähätellään, Voittonen kyseli.

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo käsitteli puheessaan kirkon keskeisiä opillisia kysymyksiä kuten kastetta, parannusta, saarnavirkaa ja uskonyhteisöä. Hän mainitsi, että ”jakolinja kulkee ihmisten halki niin kirkossa kuin valtiossa. Mutta emme me ihmisinä voi tuota jakolinjaa piirtää. Sen näkee ainoastaan Jumala, joka tutkii sydämet, mutta myös kutsuu jokaista siihen kaupunkiin, jonka turva hän itse on. Hän kutsuu Poikansa luo, syntien anteeksiantamuksen ja uuden elämän antajan luo.”

Piispa muistutti, että ensin on katsottava omia tekoja ennen kuin pystyy neuvomaan toisia. Evankeliumin tarkoitus on vapauttaa, ei kahlita.

Lopen suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jukka Palola puhui suviseuratunnuksen, Psalmin 48 pohjalta. Hän kertoi, että Jumalan kaupunki muodostuu elävistä kivistä, uskovaisista ihmisistä. Se kohoaa korkealle eikä rajaa ketään ulos vaan kutsuu kaikkia ihmisiä sisälle. Näissäkin seuroissa on mahdollisuus uskoa synnit anteeksi Kristuksen sovitustyön perusteella.

 

Suviseuratiedotus


Katsele lisää kuvia galleriassa...