Inkvartering på mötesområdet

Mötesgäster som inkvarterar sig på mötesområdet guidas enligt förhandsplanen tryggt och så jämnt som möjligt. Vi ber er att följa trafikledarnas anvisningar när ni ska inkvartera er på tomterna. På så sätt uppfyller vi reglerna gällande säkerhetsavstånd och regleringen av maximalmängden utrustning på tomten, vilket baseras på krav från myndigheterna. Du kan placera högst två fordon på tomten och de extrafordon som ingår i samma avgift placeras enligt trafikledarnas anvisningar – det är viktigt att hålla trafiklederna fria. Man kan inte reservera platser på förhand. Om man vill ha platser nära varandra bör man komma till området efter varandra.

Enligt brandskyddsbestämmelserna får brännbart material inte förvaras i förtältet.

 

Inkvarteringskontor

Öppettider:

  • on        12 - 24
  • to - sö  8 - 24
  • må       8 - 14

Vi hjälper till med allt som berör inkvartering. Vårt telefonnummer är 040 3532681. På kontoret kan man även betala inkvarteringsavgifter.

Mottagningen av de mötesgäster, som övernattar i skolorna, är öppen på skolorna kl. 20–22. Man ska lämna skolan på morgnarna senast klockan tio. Skolorna stängs för dagen. Nattvakten sörjer för övernattarnas trygghet kl. 22–7. Observera att ingen gratis madrass ingår i klassinkvarteringen.

De, som har hyrt ut sin husvagn eller -bil genom nätbutiken, får före midsommar anvisningar om hur ekipaget körs in till mötesområdet. Inkvarteringskontor fungerar som nyckelförmedlingsservice endast i början av hyresrelationen. När uthyraren hämtar nycklarna på inkvarteringskontoret tas en avgift på 15 euro för förmedlingen.

Skyltar på mötesområdet

På mötesområdet och i närheten av det guidas ankomsttrafiken med följande skyltar:

  • TÄYTTÖ (Fyllnadstrafik)
  • TÄYTTÖ­INVA (Inkvarteringsområde för rörelsehindrade och de som behöver el till  sin inkvartering)
  • TÄYTTÖ­VUOKRAVAUNUT (Hyresvagnar ­ till hyresvärdarna som har med sig en uthyrd husvagn)
  • TÄYTTÖ­ASLA (Husbussar)
  • PYSÄKÖINTI (Parkeringsplats för gäster som inte övernattar på området)
  • PYSÄKÖINTI­INVA (Parkeringsplats för rörelsehindrade)
  • LINJA­AUTOT, MEDIA ja HUOLTO (Bussar, media och service)

Området för rörelsehindrade får endast användas av mötesgäster som har fått tillstånd från polisen. Det har reserverats ett område för döva nära E-­området (A20) och de ska köra enligt täyttö­inva­-anvisningarna. På området E1 och E2 finns toaletter som är avsedda endast för rörelsehindrade och för dem som behöver särskilt stöd. På området E1 finns det elplatser. Där kan de personer inkvartera sig som på förhand fått ett särskilt tillstånd från hälsovårdskommittén.

Till hyresvagnområdet (VV) körs endast de husvagnar som är uthyrda på så sätt att mötesgästen inte själv har hyresvagnen med sig utan hyresvärden kör vagnen till området.

Husbussar (AS­LA) har ett eget område i nordvästra hörnet av området A13. Gång till området vid vägen Lautamaantie via korsningen R66.

Det har reserverats parkeringsplatser för dagsbesökare. Du kan betala en frivillig parkeringsavgift för dagsbesök, 5 euro/dag, vid inkvarteringsavgifts­platsen eller i nätbutiken för inkvarteringsavgifter. Det finns ett P­-område för rörelsehindrade dagsbesökare nära mötestältet.

På busstationen finns en hållplats för busstrafik och ett p­-område för charterbussar.