Ensi kesän suviseuravieraita odottaa helppokulkuinen seura-alue

Ensi kesän suviseuravieraita odottaa helppokulkuinen seura-alue

Minne tulee seurateltta? Entä liput ja juhlaportti? Mitä reittejä pitkin kentälle pääsee?

Muun muassa näihin kysymyksiin saatiin vastauksia, kun ensi kesän Suviseurojen järjestämisvastuussa olevien rauhanyhdistysten väki pääsi tutustumaan seura-alueeseen.

Suviseurat pidetään Muhoksen Matokorven lintutornin ja Koivikon maatalousoppilaitoksen navettarakennuksen välissä sijaitsevalla alueella.

Kenttätoimikunnan logistiikkapäällikön Eino Lukan mukaan tutustumispäivät olivat mukana olleille lapsille mukava, syksyinen retki.

– Heistä oli hauskaa päästä kävelemään tulevan seurateltan läpi. Aikuisia taas kiinnosti, onko tulossa talkoita.

Suviseuravieraita odottaa Muhoksella yhtenäinen ja helppokulkuinen seura-alue, Lukka kertoo.

Alue on lähes sama kuin vuoden 2003 Suviseuroissa, mutta edellisten Muhoksen seurojen 150 hehtaaria on laajentunut 220 hehtaariin.

Kenttätoimikunnan puheenjohtajan Kauko Sorvojan mukaan iso seurateltta ei kuitenkaan pääse keneltäkään hukkumaan, koska se näkyy alueen joka kolkkaan. Välimatkat ovat lyhyitä.

Suviseurojen valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa, vaikka niihin onkin vielä useita kuukausia aikaa.

Kesällä alueelle rakennettiin varastoalueet, syksyllä on muun muassa kunnostettu teitä, hitsattu vesijohtoputkia sekä merkattu paikat yli 300 kaiutinpylväälle.

Lukan ja Sorvojan mukaan valmistelut ovat sujuneet hyvin ja aikataulun mukaisesti. Seura-alue on monelta osin valmis seurojen rakentamiselle.

Yhteistyö maanomistajien ja viranomaisten kanssa on sekin sujunut mukavissa merkeissä.

– Jokaiseen rakennustehtävään on oma ryhmänsä, joka on ollut myös purkamassa viime kesän Suviseuroja. Tällöin kaikki osaavat jo hommansa. Myös muonitus on pelannut hyvin, Lukka sanoo.

Nyt seura-aluetta laitellaan talviteloille. Seuraava urakka on keväällä, kun lumet ovat sulaneet.

– Silloin saapuvat suviseurakaupungin rakentajat Matokorven pelloille. Keväällä on tiedossa myös isompia talkoita, jolloin kaikki halukkaat pääsevät rakentamaan, Sorvoja lupaa.

Muhoksen Suviseurat järjestetään 28.6.-1.7.2019.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä