Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Huoltajalta kirjallinen lupa mukaan alle 16-vuotiaan työvuoroon

Toukokuussa voimaan tullut uusi tietosuojalaki edellyttää, että Suviseuroissa työvuoroon tulevien alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten huoltajalta on oltava kirjallinen lupa tietojen kirjaamiseen Suvivuorot-järjestelmään. Lupa kysytään 25.5.2018 alkaen kaikilta uusilta työntekijöiltä, niin lapsilta kuin vanhemmilta. Tätä ennen työvuoron ottaneilta lupaa ei tarvita.

Vapaamuotoinen lupa huoltajan allekirjoituksella riittää. Valmiin lomakkeen luvan myöntämiseen löydät tästä linkistä. Myös työvoimatoimistossa on saatavilla valmiita lappuja, joita voi hakea täytettäväksi. Työvoimatoimikunta kehottaa vanhempia huolehtimaan lupalapun lasten ja nuorten mukaan työvuoroon tullessa.

Taavi oli työssä suviseuraravintolassa kesällä 2017.

Myös liikenteenohjaajien työhön liittyy lupa-asioita. Liikennetoimikunta on kysynyt henkilötunnuksia sähköpostitse poliisin pyynnöstä.

– Työvuoroja on vielä hyvin tarjolla kaikenikäisille. Ja tämä uusi tietosuojalaki ei aiheuta muuta lisävaivaa kuin tuon lupakyselyn. Tietosuojavaatimukset ovat Suviseuroissa asetuksen mukaiset. Tervetuloa tekemään itsellesi sopiva työvuoro Suviseuroissa! työvoimatoimikunna puheenjohtaja Jari Peura kommentoi.

Suviseurojen ajalle on yhä tarjolla monenlaisia työvuoroja. Suurin osa vapaana olevista vuoroista ei edellytä erityisosaamista. Työvuoroja löytyy myös alle 18-vuotiaille seuravieraille.