Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Liikennesuunnittelu on tehty yhdessä viranomaisten kanssa

Suviseurakenttä aukeaa seuravieraille tiistaina 26.6. klo 19. Aattoseurat alkavat keskiviikkoiltana klo 19.

Koska seura-alue sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn nelostien varrella, seuravieraiden kannatta ajoittaa saapuminen mahdollisuuksien mukaan vilkkaimpien aikojen ulkopuolelle.

Mahdolliset jonot paikallisteillä

Suviseuraliikenteen sujumista on valmisteltu yhdessä viranomaisten kanssa. Liikenteen sujumiseksi on tehty välityskykyselvitysten perusteella muutama yksinkertainen ratkaisu.

Suviseuraliikenne irrotetaan nelostiestä hyvissä ajoin ennen aluetta, ja saapuva liikenne ohjataan paikallisteille. Näin jonot eivät muodostu nelostielle. Etelästä paikallistielle (Liimattalantie) käännytään noin kymmenen kilometriä ja pohjoisesta  (Konginkankaantie, Reinikantie) noin kuusi kilometriä ennen seura-aluetta.

Suviseurojen tuloliikenne on vilkkaimmillaan torstai- ja perjantai-iltoina, mutta huomattava liikenteen lisääntyminen alkaa jo tiistaina 26.6. iltapäivällä. Liikenne lisääntyy edelleen keskiviikkona 27.6. iltapäivällä ja jatkuu vilkkaana aina lauantai-iltaan saakka.

Seuravieraiden kannattaa ajoittaa saapuminen varhaiseen aamuun, iltaan tai yöhön, kun nelostien liikennevirrat ovat pienimpiä. Kesäaikana ajoneuvoja kulkee Liimattalan kohdalla jopa 7000 ajoneuvoa vuorokaudessa, ja vilkkaimmillaan nelostien liikenne on klo 13-18 välillä.

Nelostien nopeusrajoitus lasketaan 26.6.-3.7. Lintulahden liittymän (Konginkangas pohjoinen) ja Liimattalantien eteläisen liittymän sekä seura-alueen kohdalla 50 kilometriin tunnissa. Myös liikenteen käsiohjaukseen on varauduttu. 

– Konginkankaan taajamassa on paljon liikennettä, mutta kyllä sieltä pääsee liikkumaan jonoutumisesta huolimatta silloin kun on tarve. Aikaa ja malttia kuitenkin tarvitaan, kertoo liikennetoimikunnan puheenjohtaja Seppo Nissinen.