SRKs Sommarmöte i Björneborg 30.6.-3.7.2017

Om Gud så vill, anordnas sommarens 2017 Sommarmöte i närheten av centrala Björneborg, på holmarna i Kumo älv. Vid Björneborgs centrum förgrenar sig älven i fyra fåror. Mellan fårorna finns det öar som lokalborna kallar för holmar.

Här börjar Nordens största floddelta, som genom landhöjningen och jordmaterialet som kommer med floden, utbreder sig allt längre ut mot havet.

Mötesområdet är placerat vid Skrivar-, Gås- och Raatimies-holmarna. Från stadens torg är det drygt en kilometer till mötesområdet. Hela mötesområdet, som är ett sammanhängande område på drygt 200 ha, ägs av Björneborgs stad. Drygt 100 ha av området är odlad åker. Resten av området är bebyggt för stora evenemang och inkluderar bl.a Skrivarholmens Arena och Raatimies-holmens servicepark.

Jag är uppståndelsen och livet

Mottot för Björneborgs Sommarmöte är “Jag är uppståndelsen och livet” (Joh 11:25).

Mottot kommer från diskussionen mellan Jesus och Martta, som de hade innan Jesus väckte Marttas och Marias bror Lasarus från de döda. Jesus sade till Martta ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör” (Joh 11:25–26).

Mottot stannar oss för att tänka på trons grund, samt målet med tron och livet.

Ansvariga för Sommarmötet 2017 är fridsföreningarna i Satakunta, Birkaland, Egentliga Tavastland och Egentliga Finlands landskap. När sommarmötet senast hölls i Björneborg, år 1946, levde man efterkrigstid. I mötesinbjudan i Siionin Lähetyslehti-tidningen stod följande: “Mötesgästerna ombeds att medta något att äta, ev. livsmedelskort, samt tallrik, sked, glas och kaffekopp för att underlätta portionsutdelningen.”

Vi önskar att liknande inbjudan inte skulle behövas i år. Vi strävar efter att kunna erbjuda något att äta till alla mötesgäster. Vi hoppas även att förhållandena skulle vara sådana att alla skulle ha möjlighet att stilla sig tryggt för att lyssna och tro på Guds ord.

Du är hjärtligt välkommen till Sommarmötet i Björneborg!

Huvudkomittén