Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Tiedote INVA-alueen ja sähköpaikkojen täyttämiseen

Suviseurojen INVA-alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä INVA-pysäköintilupa. INVA-paikkoja ei tarvitse anoa etukäteen, vaan riittää, että INVA-pysäköintilupa esitetään liikenteenohjaajalle seura-alueelle saavuttaessa. INVA-suihkut ja INVA-WC sijaitsevat lähellä INVA-aluetta ja ne on tarkoitettu ainoastaan liikuntaesteisten tai erityistä tukea tarvitsevien seuravieraiden käyttöön.

INVA-alueelle varataan sähköpaikka-alue niiden seuravieraiden käyttöön, jotka sairautensa vuoksi välttämättä tarvitsevat verkkovirtakäyttöistä hoito-, lääkintä- tai muuta apulaitetta. Sähköpaikkaa tarvitsevia pyydetään tekemään kirjallinen hakemus ja toimittamaan se etukäteen terveydenhuoltotoimikunnalle, joka jakaa paikat tarvitsijoille käyttötarpeen perusteella. Jotta sähköpaikat riittävät niitä välttämättä tarvitseville, tulisi esimerkiksi astma- ja uniapneapotilaiden käyttää mahdollisuuksien mukaan omalla akulla toimivia spira- ja CPAP-laitteita. Kannattaa myös selvittää etukäteen, voiko tarvittavaa lääkintälaitetta käyttää esimerkiksi auton akulla erikseen hankittavan niin sanotun invertterin avulla.

Lääkintälaitteille varatuilla sähköpaikoilla ei tule käyttää muita sähkölaitteita.

Ohjeita sähköpaikka-anomuksen täyttämiseen:

Sähköpaikkahakemus ja lääkärintodistus tai muu selvitys sähköpaikan käyttötarpeesta on lähetettävä 12.5.2018 mennessä osoitteeseen sahkopaikat@suviseurat.fi.

Uniapnean voimakkaan yleistymisen vuoksi pyydetään sitä koskevissa hakemuksissa määrittelemään kirjallisesti sairauden vaikeusaste ja mielellään myös unenaikaisten hengityskatkosten määrä ja keskimääräinen veren happisaturaatio. Sähköpaikkoja myönnetään uniapnean vaikeusasteen perusteella, ensisijaisesti vaikeaa uniapneaa sairastaville.

Rajoitetun paikkamäärän vuoksi sähköpaikkoja ei voida myöntää enää suviseura-alueelle saapumisen yhteydessä. Kaikki sähköpaikkaa hakeneet saavat kirjallisen vastauksen 27.5.2018 mennessä. Sähköpaikan käyttöoikeuden saanut seuravieras saa vastauksen mukana ohjeet seura-alueelle majoittumista varten.