Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Viestiliikenneruuhkaa voi ennaltaehkäistä

Suviseurat ovat paikka, jossa meillä on mahtava tilaisuus kohdata ystäviä kasvotusten. Se on myös paikka, jossa valtava määrä ihmisiä kommunikoi mobiililaitteilla pienellä alueella. Siksi on odotettavissa, että kännykkäverkko ruuhkautuu ajoittain.

Kännykkäverkon kiinteää kapasiteettia kasvatetaan seura-alueella merkittävästi seitsemällä siirrettävällä tukiasemalla. Yhteistyössä operaattoreiden ja viestintäviraston kanssa, alueelle on pyritty rakentamaan maksimikapasiteetti.

Seuravieraiden toivotaan huomioivan mahdollinen kännykkäverkon ruuhkautuminen omassa puhelimen käytössään. Toimivin ja vähiten kapasiteettia tarvitseva tapa kommunikoida on käyttää pikaviestisovelluksia tekstimuotoisten viestien välittämiseen. Näitä sovelluksia ovat esimerkiksi WhatsApp, Snapchat ja tavallinen tekstiviesti.

Suurten kuvien ja videoiden lähettämistä pikaviestisovelluksilla pyydetään välttämään, kun kännykkäverkko on kuormittunut ja viestit välittyvät hitaasti. Jokaisella seuravieraalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että yhteydet toimivat, kun niille on välttämätön tarve esimerkiksi eksyneen lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.