SRK:n Suviseurat

Suviseurat on luterilaisen kirkon yhteydessä toimivan vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla. Se on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, johon osallistuu noin 75 000 kävijää. Seuravieraita saapuu vuosittain yli 30 maasta.

Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla.

Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Myös ystävien tapaamisella on suuri merkitys. Saarnoissa kuuluu raamatullinen saarna Jumalan rakkaudesta ja armosta syntistä ihmistä kohtaan. Niissä opetetaan, että kun ihminen uskoo syntinsä anteeksi, hän saa rauhan sydämeensä ja Jeesuksen sovitustyön vuoksi elämälleen iankaikkisesti kestävän perustan.

Suviseura-alueen keskuskentällä on seurateltta, jossa pidetään Suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset. Teltassa on tilaa noin 4000 kuulijalle.

Sunnuntaina pidetään jumalanpalvelus seurateltassa sekä useissa lähialueen kirkoissa. Lauantai-illan viikkomessussa seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.

Saarnat ja laulut kuuluvat kaiuttimien välityksellä koko seura-alueella, jossa suurin osa seuravieraista majoittuu asuntovaunuissa, -autoissa tai teltoissa. Puheita tulkataan yhdeksälle kielelle. Suviseurakentän lippurivistö osoittaa, että SRK järjestää seuroja 19 maassa.

Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut. Suviseurat järjestetään talkootyönä.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) on 178 rauhanyhdistyksen kattojärjestö. Se palvelee ja tukee paikallisten rauhanyhdistysten toimintaa.

Lisätietoa SRK:n ja rauhanyhdistysten toiminnasta www.rauhanyhdistys.fi