Siirry sisältöön
Terveys ja hygienia

Kenttäolosuhteissa infektiot (esim. oksennus- ja ripulitaudit) leviävät helposti. Sairastuneen yleiskunto voi laskea nopeasti. Sairaana on hyvä jäädä kotihoitoon ja Suviseuroissa esimerkiksi vatsatautiin sairastunutta kehotetaan siirtymään kotihoitoon infektion leviämisvaaran vuoksi. Mikäli joudut sairaalahoitoon vatsataudin takia, kerro olleesi Suviseuroissa, jotta mahdollinen epidemian lähde voidaan jäljittää.

Käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää epidemioiden ehkäisyssä. Pese kädet vedellä ja saippualla säännöllisesti, aina ennen ruokailua  ja WC:ssä käynnin jälkeen pese kädet vedellä ja saippualla sekä laita desinfektioainetta kuiviin käsiin. Desinfektioainetta on käytettävissä ravintolan ja grillin linjastoilla.

Saippuaa ja desinfektioainetta on hyvä varata asuntovaunu- ja telttamajoitukseen. Desinfektioainetta on myynnissä myös seuramyymälässä ja suviseura-apteekissa.

Otathan juomavettä vain juomavedeksi merkityistä vesipisteistä tai käytä myynnissä olevaa pullotettua vettä. Suihkussa, käsien pesupaikoilla ja septitankkien huuhtelussa on käytössä järvivesi, joka ei ole juomakelpoista. Puhdasta juomavettä saa juomavesipisteistä tai ostamalla pullotettua vettä myymälöistä.

Osta ruokaa litramyynnistä vain yhtä ruokailukertaa varten, sillä ruoka pilaantuu lämpimässä nopeasti.