Lohjan Rauhanyhdistyksen alue on laaja

Lohjan Rauhanyhdistyksen alue on laaja

Toimitalolle Lohjan keskustan tuntumaan tullaan pitkienkin matkojen takaa: Lohjan Rauhanyhdistyksen toiminta-alue ulottuu Hangosta Karkkilaan saakka. Valtaosa toimintaan osallistuvista asuu Lohjan ja Vihdin alueella. Seuroja pidetään säännöllisesti myös kirkoissa, hoivayksiköissä ja kodeissa sekä Nummelan seurakuntatalolla.

Seurojen lisäksi eri-ikäisille suunnattu toiminta sekä yhteiset keskustelu-, laulu-, juhla- ja varainhankintatilaisuudet sekä messut ja kirkkopyhät kutsuvat Jumalan sanan ääreen ja matkaystävien seuraan. Poikkeusaikana pikaisesti käyttöön otetut etäyhteydet jäänevät hyvien kokemusten myötä osaksi toimintaa pysyvästikin. Retket kauniiseen lähiluontoon ja kauemmaksikin kuuluvat olennaisena osana Lohjan Rauhanyhdistyksen toimintaan.

Olli Korpela perheineen muutti Vihdin Huhmariin Helsingistä kolmisen vuotta sitten. Vihdistä löytyi asumisen väljyyttä ja samassa elämäntilanteessa olevia uskovaisia ystäviä. Korpela on kokenut erityisen tarpeellisina ja virkistävinä veljeskerhon kokoontumiset. Nuorisotyötoimikunnan jäsenenä ja nuorten leirin ohjaajana Korpela on päässyt tutustumaan myös paikalliseen nuorisoon.

Korpela odottaa suviseuroja toiveikkain mielin: ”Kunpa seurat toteutuisivat kohtuullisin terveysturvallisuusjärjestelyin ja kaikki kokisivat seurat järjestelyineen omakseen”. Korpela vastaa yhden vessaryhmän rakentamisesta ja hänen Anni-vaimollaan on vastuutehtävä seuraravintolan omavalvonnassa.

Isla Toljamo on pianonsoittoa ja kuorolaulua harrastava ysiluokkalainen Siuntiosta. Seurojen lisäksi Toljamo kokee tärkeäksi nupe-illat, joihin yhdessä kavereiden kanssa laulamien tuo mukavaa, turvallista tunnelmaa.

Suviseuroja ei ole ollut niin pitkään aikaan, ettei Toljamo oikein edes muista, minkälaista siellä on. ”Viimeksi, kun oli suviseurat, olin niin paljon pienempi”, hän pohtii. Työvuoro pehmiskioskille on jo varattu ja lisäksi Toljamo odottaa pääsyä suviseura-alueelle talkoisiin.

Riitta Varis asuu perheineen Lohjan Hongiston kylän peltomaisemissa. ”Ilmapiiri on rento, avoin ja huumorintajuinen”, hän kuvailee kotisiioniaan. Sisarkerho, pyhäkoulu ja keskusteluillat ovat Varikselle tärkeitä. Varis on iloinnut yhteisestä tekemisestä niin kuorossa ja myyjäisvalmistelussa kuin ruokakalenterin ja videojoulukalenterin toteutuksessa.

Varis toivoo, että Suviseurat voitaisiin pitää ihan niin kuin ennenkin: ”perinteen jatkuminen on tärkeää”. Projektit, kestävä kehitys, lasten kanssa toimiminen ja luovuus ovat keskeisiä asioita paitsi käsityön ja kuvaamataidon opettajan opiskeluissa myös suviseurasomistuksessa, minkä vuoksi Varis kokee tehtävänsä suviseuravalmisteluissa hyvin mielekkäänä.

Lohjan Rauhanyhdistys 

– Perustettu vuonna 1978, nimi muutettu 1995 (aiemmin Vihdin ja Lohjan Rauhanyhdistys Ry)
– Jäseniä 266
– Osoite Nummentie 47, Lohja
– Verkkosivut https://lohjanrauhanyhdistys.fi

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

30.06.2022

Suviseurojen avajaiset

Suviseurojen avajaisia vietetään Lopella perjantaina 1.7.2022 klo 10.   Avajaisissa tervehdyksen tuovat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK)Jatka lukemista >

30.06.2022

Suviseuraliikenne sujuu hyvin

  Ajankohtaiskatsauksessa haastateltiin liikennetoimikunnan varapuheenjohtajaa Jani Myllykoskea. Liikenne suviseura-alueella on ollut tänään torstaina vilkasta. SeuravieraitaJatka lukemista >

30.06.2022

Seurojen tulkkaus

Suviseuroihin saapuu vieraita ympäri maailmaa. Muualta tulleilla vierailla on mahdollisuus kuunnella seuroja ja puheenvuoroja omallaJatka lukemista >

13.01.2022

Kohti Suviseuroja

Tänä vuonna, jos Jumala suo, pääsemme viettämään Suviseuroja Lopen Räyskälässä. Millä mielin Suviseuroja järjestellään jaJatka lukemista >

31.08.2021

Mediatiedote

Lopen Suviseurojen 2022 verkkosivut avautuneet Viikonloppuna julkistettiin ensi kesän Suviseurojen visuaalinen ilme, seuramerkki sekä tunnuslause.Jatka lukemista >