Valmistelut aikataulussa

Valmistelut aikataulussa

Kesän 2020 Suviseurat (26.–29.6.) järjestetään Reisjärven Järvikylällä. Seura-alue on aktiivisessa viljelyssä olevaa vanhaa järvenpohjaa, joka on kuivatettu 1860-luvulla. Yhtenäistä peltoaluetta on tapahtuman käyttöön vuokrattu noin 190 hehtaaria. Seura-alueelta on noin 15 kilometriä Reisjärven ja Haapajärven keskustaan ja noin 6 kilometriä Reisjärven kristilliselle opistolle. Reisjärvellä on järjestetty Suviseurat edellisen kerran vuonna 1968.

– Haluamme järjestää Reisjärvellä tavalliset, turvalliset, toimivat, hyvän mielen Suviseurat, joihin jokainen on tervetullut. Valmistelua ja järjestämistä ohjaavina arvoina meillä ovat avoimuus, luottamus ja vastuullisuus, päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kertoo järjestelyvastuun perustasta.

– Tapahtumassa tärkeintä on Jumalan sana, sen pohjalta pidetyt seurapuheet, yhteinen laulaminen sekä kohtaamiset. Haluamme välittää turvallista sanomaa syntien anteeksiantamuksesta ja kutsua uskomaan, Peltoniemi toteaa.

Suviseurojen järjestäminen vaatii vuosien hyvin organisoidun etukäteistyön 

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) Suviseurat järjestetään talkootyönä. SRK antaa taustatuen työlle. Järjestelyorganisaatio vastaa suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Kesän 2020 Suviseurojen järjestelyvastuussa on 11 rauhanyhdistystä: Haapajärven, Haapaveden, Haikaran, Korpirannan, Kärsämäen, Nivalan, Pihtiputaan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven ja Ypyän Rauhanyhdistykset. Päävastuun kantaa Haapajärven Rauhanyhdistys.

– Yhteistyö maanomistajien, viranomaisten ja eri toimijoiden kanssa on ollut alusta asti avointa ja luottamuksellista, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kertoo.

– Ilman yhteistyötä ja järjestelyorganisaatioon sitoutuvia vapaaehtoisia ei Suviseuroja voitaisi järjestää. Valmisteluvastuussa on noin 700–800 henkeä, joista jokainen tekee oman vastuualueensa osalta suuren työn, Poikkimäki kiittelee.

*****

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisuuden, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhden herätysliikkeen, vuosittainen kesäjuhla ja Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma. Kaikki ovat tervetulleita Suviseuroihin. Osallistumismaksua ei ole.

SRK:n Näin me uskomme -sivulta voi lukea lisää Suviseurojen keskeisimmästä sanomasta ja uskostamme.

Lisätietoja:

Taisto Peltoniemi, päätoimikunnan puheenjohtaja, 0400 383 922
Markku Poikkimäki, päätoimikunnan varapuheenjohtaja, 040 5822 906

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä

06.05.2020

Jos Jumala suo

Muhoksen Suviseurojen päätössanoissa viitattiin Reisjärven Suviseuroihin niin tutuilla sanoilla: ”Jos Jumala suo”. Siitä hetkestä alkoiJatka lukemista >

02.09.2019

Valmistelut aikataulussa

Kesän 2020 Suviseurat (26.–29.6.) järjestetään Reisjärven Järvikylällä. Seura-alue on aktiivisessa viljelyssä olevaa vanhaa järvenpohjaa, jokaJatka lukemista >