Ankomst till området

Mötesområdet ligger i byn Liakka ungefär 10 kilometer österut från Torneå centrum. Mötesfältet öppnas för mötesgäster onsdagen den 29 juni klockan 9.00 efter vilket man kan inkvartera sig på fältet i husvagn, husbil eller tält.

Välj rutten till Torneå, Heinijänkäntie 576, se karta eller en navigator (läget och ankomstrutterna länken till kartan).

Den bekanta SUVISEURAT-­skyltningen börjar på motorvägen norr om Kemiälv när man kommer från söder. När man kommer från nordost, från Rovaniemi, börjar skyltningen söder om Tervola. När man istället kommer från norr börjar skyltningen norr om Torneå.

Mitt i mötesfältet är genomfartstrafik tillåten endast för service­ och kollektivtrafik. På grund av detta fördelas trafik som kommer från söder till två påfyllningsvägar.

 

Reservrutter

I undantagsfall (t.ex. vid trängsel på ankomstvägen) guidas trafiken till reservrutten genom information i sommarmötesradion och på sociala medier.

Rekommenderad ankomsttid

Mötesområdet öppnas för mötesgäster onsdagen den 29 juni kl. 9. De livligaste ankomsttiderna är på onsdagen, på torsdagen och på fredagen mellan klockan 16—24. Det är viktigt att mötesgäster undviker ankomst sent på natten även om  trafikledningen har några män i jour under nätterna .

Det är bättre att anlända på förmiddagen eftersom det då inte är så mycket trafik på landsvägarna och på inkvarteringsområdet.