Sommarmötet

Välkommen till sommarmötet i Reisjärvi!

Sommarmötet är gammel lestadianernas, en av Finlands evangelisk-lutheranska kyrkans väckningsrörelsens, årliga sommarfest. Sommarmötet är den största andliga tillställningen i Norden. Alla är välkomna till Sommarmötet. Det finns ingen deltagningsavgift.

Det viktigaste under evenemanget är Guds ord, som predikorna baserar sig på, den gemensamma sången och möten med andra. Vi vill sprida det trygga budskapet om syndernas förlåtelse och tros kallelse. 

Förutom predikor ordnas det i mötestältet nattvard på lördag samt gudstjänst och söndagskola på söndag. Det ordnas även i närområden gudstjänster på Sommarmötets söndag. 

Sommarmötet på sommaren 2020 (26. – 29.6.) arrangeras i Järvikylä i Reisjärvi. Mötesområdet är gammal havsbotten som odlas aktivt och som har torrlagts på 1860-talet. Enhetlig åkermark har hyrts ungefär 190 hektar för evenemanget. Det är cirka 15 kilometer från mötesområdet till Reisjärvi och Haapajärvi centrum och cirka 7 kilometer till Reisjärven opisto. Tidigare har Sommarmötet arrangerats i Reisjärvi år 1968.

Det krävs många års välorganiserat jobb på förhand till arrangera sommarmötet. 

Finlands Fridsföreningars Centralorganisations (SRK) Sommarmöte arrangeras som frivilligt arbete. SRK ger sitt stöd för arbetet. Den ansvariga organisationen svarar för planeringar och förverkligar evenemanget.

Som ansvariga för arrangemanget av Sommarmötet på sommaren 2020 är 11 Fridsföreningar: Haapajärvi, Haapavesi, Haikara, Korpiranta, Kärsämäki, Nivala, Pihtipudas, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi och Ypyä. Huvudansvaret bärs av Haapajärvi Fridsförenings .

Mottot för sommarmötet 2020 är: Till dig, Herre, tar jag min tillflykt (Ps. 31: 2). 

Mottot vill påminna oss om att även i denna tid som präglas av förändringar och trygghet är den bestående trygghet och tillit i den allmäktige Guds omsorg.

Inbjudan till Sommarmötet är tillgänglig för alla. Guds rikes gärningar fortsätter enligt vår Frälsares mission: evangeliet predikas till alla nationer. Det centrala i evangeliet är syndernas förlåtelse i Guds namn och blod. Syndernas förlåtelse utbjuds till alla som längtar efter nåd. 

Vi vill arrangera ett vanligt, tryggt, fungerande och godmodigt sommarmöte dit var och en är välkommen. När vi har gjort förberedelser och arrangerat mötet har vi haft som vägledande värden öppenhet, förtroende och ansvar.

Här kan du läsa uppdaterad info om förberedelser, evenemanget, programmet, ankomst och om andra anvisningar och Sommarmötets service. 

Hjärtligt välkomna!
Huvudkommitté

News

News from Summer Services