Facebookissa

Ota Suviseurat seurantaan Facebookissa, niin saat ajankohtaisimmat tiedot seura-alueelta.

Mötets motto

Mötets motto som ledmotiv i utformandet av festporten, talarstolen och mötesmärket.

Min Herre och min Gud!” utropade lärjungen Tomas, som tvivlat på Jesu uppståndelse, då Jesus uppmanade honom att röra vid hans sår. Sommarmötets grafiska uttryck präglas av den händelse då Frälsaren höll fram sina genomborrade händer.

Festporten består av ett staket av horisontella ribbor, kapade så att mötesmärkets händer framträder som utskurna ur staketet. Festporten skildrar både det Tomas såg, och att ”genom dina sår är vi botade”. Med Frälsarens försoningsgärning som grund har varje människa möjlighet att bli delaktig av det eviga livets gåva. Denna gåva erbjuds i det levande evangeliets förkunnelse som ljuder också under detta sommarmöte. Porten till fårfållan är Frälsaren, genom vilken man kan träda in i Guds rike.

Festportens tema återfinns också i talarstolens relief och mötesmärket. Färgerna är blåviolett, grön och röd. Violett är färgen för saktmodighet, ånger och bättring. Grön är livets och växandets färg. Röd symboliserar blodet och kärleken.

Sommarmötets motto inbjuder också den tvivlande människan till att lyssna till evangeliet, budskapet om syndernas förlåtelse, och att tro det.