Alueelle saapuminen

AJO-OHJEITA SEURAVIERAILLE

Suviseura-alue on liikenteellisesti varsin haastavassa paikassa. Suviseura-alue sijaitsee Pudasjärven kaupungin keskustaajaman läheisyydessä, mikä osaltaan myös lisää liikennemääriä seura-aikana. Mikäli suviseuravieraat noudattavat luontaisia ajoreittejä, ruuhkautuu Oulu – Kuusamo välinen valtatie 20 todella pahasti. Etenkin Ranualle johtavan kantatie 78:n risteykseen muodostuu tällöin pahoja ruuhkia. Suurimman liikennevirran risteyksessä muodostavat Oulun suunnasta seura-alueelle tulevat, vasemmalle kääntyvät ajoneuvot. Jotta voisimme välttää tuntien mittaiset jonotukset ja ruuhkautumisen aiheuttamat vaaratilanteet, on seuravieraiden hyvä noudattaa annettuja reittiohjeita.

Oheisessa kartassa on kuvattuna seuravieraiden saapumisalueet. Näitä ovat läntinen, eteläinen ja itäinen sekä pohjoinen alue. Läntisen alueen seuravieraiden tulee ajaa vaihtoehtoista reittiä Oulu – Kiiminki – Yli-Ii – Tannila – Pudasjärvi tai Oulu – Ii – Yli-Ii – Tannila – Pudasjärvi. Eteläisen ja itäisen alueen seuravieraiden tulee ajaa reittiä Kajaani – Puolanka – Pudasjärvi. Pohjoisen alueen seuravieraat saapuvat joko Iin – Tannilan tai Ranuan kautta. On tärkeää, että seuravieraat noudattavat reitin varrelle asetettuja reitti- ja ajo-ohjeita. Vt 20:llä Kiiminkijoen sillan remonttitöiden ajoittuminen suviseuraliikenteen ajalle tulee hidastamaan liikenteen etenemistä Oulun ja Kiimingin kohdalla. Tämä on myös syytä huomioida kun valitaan ajoreittiä.


Läntisen alueen kautta saapuville ohessa tarkempi reittikartta

MAJOITUSKALUSTON SIJOITTAMINEN SEURA-ALUEELLE

Majoitusalueet ovat maastoltaan monimuotoisia, joten täyttösuunnitelman laatimiseen on kiinnitetty aivan erityistä huomiota. Seura-alueen maaston monimuotoisuuden vuoksi ovat täyttösuunnitelmassa erityyppiset majoituskalustot sijoitetut niille parhaiten soveltuville maastotyypeille. Seurakentälle saapuvien seuravieraiden toivotaan noudattavan liikenteen ohjaajien ohjeita majoituskaluston sijoittamisessa seurakentälle. Näin jokaiselle seuravieraalle löytyy juuri hänen kalustolleen sopiva paikka. Seurakenttä on yhtenäinen, ja jokainen seuravieras pääsee kohtuulliselle etäisyydelle keskuskentästä. Ethän pyri tarpeettomasti alueille joille sinua ei ohjata. Jokainen majoittuja ohjataan henkilökohtaisesti omalle paikalleen. Majoituspaikkoja ei ole mahdollista varata myöhemmin saapuville. Mikäli halutaan majoittua lähelle tuttavia tai sukulaisia, on alueelle saavuttava heidän kanssaan yhtäaikaisesti, peräkkäin ajaen.

Jotta täyttö sujuisi mahdollisimman kivuttomasti, tulee seuravieraiden laittaa autonsa tuulilasiin seura-alueelle saapuessaan kyltti joka osoittaa majoituskaluston tyypin. Majoituskalustotyyppejä ovat:
-asuntoauto (AA)
-asuntovaunu etuteltalla tai vaunun pituus yli 7 m perästä vetoaisan päähän (AV+)
-asuntovaunu ilman etutelttaa ja alle 7 m perästä vetoaisan päähän (AV)
-autoteltta sisältää auton ja pikkuteltan (AT)
-lisäksi on erillinen vuokravaunualue (VV)

Tuulilasikyltit jotka laitetaan osoittamaan kalustotyyppiä sekä helpottamaan liikenteenohjaajien toimintaa, ovat: AV+ , AV, VV ja AT (mallit ohessa). Kyltin tulee olla n. A5:n (puolikas A4) kokoinen. Asuntoauto ei tarvitse erillistä kylttiä. Seura-alueelle opastus on järjestetty kalustotyypin mukaan. Seuravieraita pyydetään tarkkailemaan oman kalustotyyppinsä mukaisia opasteita ja noudattamaan niitä.

Tuulilasikyltit (4,9 KB)

Uusimmat kuvat

Ajankohtaista

1. heinäkuuta 2013
Päivätiedote maanantai 1.7.2013

1. heinäkuuta 2013
Kotimatkalle lähteville

Liikennetoimikunnan tiedote

30. kesäkuuta 2013
Numerotiedote

30. kesäkuuta 2013
Ajosuositus Oulun suuntaan matkaaville

Liikennetoimikunnan tiedote

29. kesäkuuta 2013
Tietoa alueen A27 majoittujille

Päivitys kuljetusaikatauluihin

29. kesäkuuta 2013
Numerotiedote klo 18

29. kesäkuuta 2013
SRK:n tiedotustilaisuus

29. kesäkuuta 2013
Vuosikokoustiedote

29. kesäkuuta 2013
Puhujien kokouksessa aiheena ihmisen kohtaaminen

Tiedote SRK:n puhujien ja seurakuntavanhinten koko

29. kesäkuuta 2013
Päivätiedote lauantai 29.6.2013

15. maaliskuuta 2013
Suviseurat-sanan taivutus

Suviseuroissa ei suviseuroilla

28. kesäkuuta 2013
Päivätiedote 28.6.2013

27. kesäkuuta 2013
Päivätiedote 27.6.2013

27. kesäkuuta 2013
SRK:n tiedotustilaisuus

30. toukokuuta 2013
Kenttämaksupalvelu avautunut

Maksa kenttämaksu ennakkoon