Suviseurat

Tervetuloa Reisjärven Suviseuroihin radiossa ja verkossa!

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisuuden, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhden herätysliikkeen, vuosittainen kesäjuhla, Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma. Kaikki ovat tervetulleita Suviseuroihin. Osallistumismaksua ei ole.

Tapahtumassa tärkeintä on Jumalan sana, sen pohjalta pidetyt seurapuheet, yhteinen laulaminen sekä kohtaamiset. Haluamme välittää turvallista sanomaa syntien anteeksiantamuksesta ja kutsua uskomaan.

Seurapuheiden lisäksi isossa seurateltassa järjestetään ehtoollisen vietto lauantaina sekä jumalanpalvelus ja pyhäkouluseurat sunnuntaina. Suviseurasunnuntaina järjestetään jumalanpalvelukset myös lähialueen kirkoissa yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kesän 2021 Suviseurat (2.–5.7.) Reisjärvellä järjestetään koronapandemian vuoksi radiossa ja verkossa. Seuralähetys tulee Reisjärven kristilliseltä opistolta. Reisjärvellä on järjestetty edellisen kerran Suviseurat vuonna 1968.

Suviseurojen järjestäminen vaatii vuosien hyvin organisoidun etukäteistyön. Järjestelyt tehdään vapaaehtoisvoimin. Kesän 2021 Suviseurojen järjestelyvastuussa on 11 rauhanyhdistystä: Haapajärven, Haapaveden, Haikaran, Korpirannan, Kärsämäen, Nivalan, Pihtiputaan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven ja Ypyän rauhanyhdistykset.

Suviseurojen 2021 tunnuslause on Herra, sinuun minä turvaan (Ps. 31:2). Tämän ajan muutosten ja turvattomuuden keskellä seuratunnus muistuttaa pysyvästä turvasta ja luottamuksesta kaikkivaltiaan Jumalan huolenpitoon.

Kutsu seuroihin koskee kaikkia. Jumalan valtakunnan työ jatkuu Vapahtajan antaman tehtävän mukaisesti: evankeliumia saarnataan kaikille kansoille. Evankeliumin ydin on syntien anteeksiantamus Jeesuksen nimessä ja veressä. Anteeksiantamusta tarjotaan jokaiselle armoa kaipaavalle.

Haluamme järjestää tavalliset, turvalliset, toimivat, hyvän mielen Suviseurat, joihin jokainen on tervetullut. Valmistelua ja järjestämistä ohjaavina arvoina meillä ovat avoimuus, luottamus ja vastuullisuus.

Tältä täydentyvältä sivustolta voit lukea tarkemmin valmisteluista, tapahtumasta, ohjelmasta, kuuntelu- ja katselumahdollisuuksista.

Lämpimästi tervetuloa!

Päätoimikunta

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista