Herra, sinuun minä turvaan

Herra, sinuun minä turvaan

Suviseurojen 2021 tunnuslause on Psalmien kirjasta: Herra, sinuun minä turvaan (Ps. 31:2).

Nopeasti muuttuvan aikamme keskellä kohtaamme monia sellaisia ilmiöitä, joihin on vaikea vaikuttaa. Moni kokee vaativana sen, että tulisi luottaa itseensä, hallita monimutkaisia asioita ja kantaa niistä vastuuta.

Muutosten ja turvattomuuden keskellä seuratunnus muistuttaa pysyvästä turvasta ja luottamuksesta kaikkivaltiaan Jumalan huolenpitoon. Turvaaminen Jumalaan ei kuitenkaan tarkoita vastuuttomuutta. Jumalan sana opettaa uskomaan synnit anteeksi ja elämään Jumalan tahdon mukaisesti.

Nettisivun logossa näkyvään seuramerkkiin sisältyy symboliikkaa, joilla kuvataan seuratunnusta ja Reisjärven Suviseuroja.

Merkissä istuu nuori ihmishahmo, joka pitää kädessään laulukirjaa, onhan seuratunnus Vanhan testamentin laulukirjasta, Psalmien kirjasta. Ihmishahmo nojaa kämmenen muotoiseen istuimeen, mikä on vertauskuva luottamuksesta Jumalan johdatukseen ja huolenpitoon. Toisaalta asetelmassa on myös vertauskuva sanan kuulossa istumisesta ja Jumalan sanaan turvaamisesta.

Ihmisen katse on kohollaan taivaalla valaisevaan ristiin, mikä kuvastaa uskoa Kristukseen. Rististä heijastuu valo ihmishahmoon. Tämä valo kuvaa Jumalan armoa ja rakkautta ihmistä kohtaan.

Seuramerkin muoto muistuttaa latoa tai majaa, mikä on vertauskuva Jumalan valtakunnasta kotina.

Seuramerkin väreistä harmaa kuvaa kalliota, Jumalan suomaa järkkymätöntä turvaa elämän kaikissa vaiheissa. Vihreä väri kuvaa elämää, kasvua ja kaikkea ajallista hyvää, jota Jumala antaa elämäämme. Vihreä väri kuvastaa myös peltoaluetta, Reisjärvelle kesäisin tunnusomaista maisemaa. Purppuranpunainen väri kuvastaa Jeesuksen sovitustyötä ja elämän kalleinta asiaa, uskoa. Purppura on vanha väri, jota pidettiin aikoinaan erityisen arvokkaana värinä, ja sitä käytettiin vain kallisarvoisimmissa kankaissa.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista