Jätevedet ja lajitteluohjeet

Suviseura-alue sijaitsee pohjavesialueella. Seura-alueella olevasta vedenottamosta otetaan Pudasjärven taajaman talousvesi. Kaikki jätevesi kerätään puhdistettavaksi, ja pienetkin öljyvuodot ovat vaarallisia. 

‎ ‎

Kaikki jätevesi kerätään

Mitään jätevettä ei saa laskea maahan. Kaikki jätevesi kerätään keräysastioihin ja toimitetaan niille varattuihin säiliöihin. Säiliöistä suviseurajärjestäjät toimittavat vedet puhdistamoon.

Harmaavesi tarkoittaa peseytymisessä ja pesemisessä syntyvää jätevettä, esim. tiski- ja käsienpesuvettä. Matkailuajoneuvojen harmaat jätevedet tulee kerätä koko alueella ja viedä niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Harmaiden vesien keräysastiat ovat majoitusalueilla olevia valkoisia kuution muuotoisia IBC-kontteja. 

Kemiallisten wc:iden tyhjennyspisteet ovat erikseen. Matkailuajoneuvojen kemialliset wc:t tyhjennetään wc-ryhmien lähellä oleviin kemiallisten wc-säiliöiden tyhjennyspisteisiin. Lisäksi alueella on muutamia yksittäisiä tyhjennyspisteitä. 

Huolehdi, että käytät suihkussa vain biohajoavia pesuaineita. Biohajoavia ovat mm. joutsenlipulla merkityt tuotteet. Kaikki Suviseurojen myymälässä myytävät pesuaineet sopivat käytettäväksi pohjavesialueella. Käsienpesupaikalla on tarjolla biohajoavaa nestesaippuaa.

‎ ‎

Öljyvahingoista ilmoitetaan hätänumeroon 112

Pohjavesialueesta johtuen pienetkin öljyvuodot ovat vaarallisia. Öljyvuodoista on ilmoitettava hätänumeroon 112. Jos havaitset autosi tiputtavan öljyä, laita välittömästi astia alle. 

‎ ‎

Lajitteluohjeet

Seura-alueen jätehuolto suoritetaan jätehuoltomääräysten mukaisesti. Alueella on 13 lajittelupistettä. Ne sijaitsevat wc-ryhmien lähettyvillä.

Jätteet lajitellaan lasiin, pienmetalliin, biojäteeseen ja sekajäteeseen. Varaa majoituspaikkaasi keräysastia eri jätteille.

Elektroniikkajätteiden (SER-jäte), pattereiden ja akkujen palautuspiste on puhtaanapitotoimistossa. Pattereita voi myös palauttaa myymälöissä oleviin pattereiden keräysastioihin. Epäselvissä tapauksissa kysy ohjeet puhtaanapitotoimistosta.

Seuravieras! Tunne vastuusi huolehtimalla osaltasi seura-alueen siisteydestä. Poistuessasi seura-alueelta siivoathan majoitusalueesi!

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista