Siirry sisältöön
Suviseurat

Suviseurat on kaikille avoin tapahtuma. Suviseuroissa on helppo olla, sillä Suviseura-alueelle järjestetään kattavat ja toimivat palvelut.

Suviseurat pidetään kesällä 2018 Keski-Suomessa Äänekoskella Liimattalan kylällä. Kylä sijaitsee kauniissa keskisuomalaisessa maisemassa. Seura-alueen itäpuolella siintää Keitele-järvi, jonka viereiselle peltoaukealle seurakaupunki rakentuu talkoovoimin. Seura-alueen koko on noin 210 hehtaaria. Liikenneyhteydet alueelle ovat hyvät, sillä seura-alueen länsipuolella kulkee E75-tie (nelostie). Matkaa Äänekoskelle on 20 km, Tikkakosken lentoasemalle noin 40 km ja Jyväskylään 53 km.

Suviseurajärjestelyistä vastaavat kolmetoista Keski-Suomen alueen rauhanyhdistystä. Suviseuroja on Keski-Suomessa pidetty aikaisemmin seitsemän kertaa, viimeksi Petäjävedellä vuonna 2000. Ensimmäiset Suviseurat on pidetty vuonna 1918 Jyväskylässä.

Seurapuheet ja laulut sekä virret kuuluvat koko seura-alueella. Seurojen ohjelma kuuluu lisäksi Kesäseuraradion kautta lähes koko Suomessa ja internetin kautta lähes ympäri maailman.

”Sinun syntisi annetaan anteeksi.”

Äänekosken Suviseurojen tunnuslause on ”Sinun syntisi annetaan anteeksi” (Mark. 2:5). Tunnuslause on Jeesuksen omaa puhetta halvaantuneelle miehelle, jonka Jeesus paransi kodissaan. Neljä miestä kantoi halvaantunutta miestä Jeesuksen luokse. Kansaa oli kokoontunut seuroihin tungokseen asti niin, että kantajat eivät päässeet viemään halvaantunutta oven kautta sisälle. He purkivat talosta kattoa ja laskivat sitä kautta halvaantuneen miehen Jeesuksen eteen. Kun Jeesus näki kantajien uskon, hän sanoi halvaantuneelle ”sinun syntisi annetaan anteeksi”.

Tunnuslause on elävää todellisuutta myös Äänekosken Suviseuroissa. Jeesus on lupauksensa mukaan henkensä kautta läsnä seuroissa ja haluaa evankeliumin kautta antaa synnit anteeksi jokaiselle, joka haluaa uskoa.

Tervetuloa Suviseuroihin!

Päätoimikunta