Siirry sisältöön
Vältä ruuhkat

Ohjeita noudattamalla vältät liikenneruuhkat

Suviseurat pidetään vilkkaasti liikennöidyn nelostien varrella. Ennakkovalmisteluissa on kiinnitetty myös tänä vuonna erityistä huomiota liikenteen sujuvaan etenemiseen ja turvallisuuteen. Seuravieraiden toivotaan ajoittavan seurakentälle tulonsa mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolelle sekä noudattavan erityistä varovaisuutta ja annettuja ohjeita liikenteessä.

Tule paikalle ajoissa

Suviseurakenttä aukeaa tänä vuonna aiemmista vuosista poiketen jo tiistaina 26.6. klo 19.

Suurin osa seuravieraista saapuu seuroihin torstain ja perjantain aikana. Vältät mahdollisen ruuhkan varmimmin, mikäli pääset saapumaan Suviseuroihin jo sitä ennen.

Seurakenttä täytetään saapumisjärjestyksessä alueen keskustasta reuna-alueille edeten, joten aikaisemmin saapuvat pääsevät myös lähemmäksi keskusaluetta. Ravintolapalvelut ovat saatavilla seuravieraille tiistai-illasta lähtien.

Ajoita tulosi aamuun, iltaan tai yöhön

Seurakentälle saapuminen kannattaa ajoittaa kaikkina päivinä aamuun, iltaan tai yöhön. Suurimpia ruuhkahuippuja tuloliikenteelle odotetaan torstaille ja perjantaille klo 13-18 välille. Iltapäivisin tiellä on seuraliikenteen lisäksi paljon muutakin liikennettä.

Ruuhkagraafi
Suviseuroihin saapuessa kannattaa välttää ruuhkaisimpia saapumisaikoja.

Erityisesti pohjoisesta saapuvien seuravieraiden kannattaa suunnitella saapumisajankohta mahdollisuuksien mukaan ruuhkahuippujen ulkopuolelle. Seuravieraista jopa 60 prosenttia saapuu pohjoisesta, ja heidän on käännyttävä vasemmalle päästäkseen nelostieltä seura-alueelle johtavalle paikallistielle.

Noudata reittiohjeita

Seura-alue täytetään ohjaamalla tuloliikenne hyvissä ajoin ennen seurakenttää paikallistielle, jolta on edelleen ohjaus seurakentälle. Jos liikenne ruuhkaantuu nelostiellä pohjoisen suunnassa, ohjataan liikenne vaihtoehtoisille kiertoteille. Varmin tapa välttää kiertoreitti on ajoittaa seuroihin saapuminen päivittäisten nelostien ruuhkahuippujen ulkopuoliseen aikaan.

Sunnuntaina ja maanantaina paluuliikenne kannattaa ajoittaa samoin kuin tuloliikennekin ennen tai jälkeen nelostien vilkkainta iltapäiväliikennettä.