Siirry sisältöön
Bussiliikenne

Suviseura-alueelle pääsee julkista bussiliikennettä käyttäen. Useat nelostietä kulkevat bussit jättävät matkustajat pikavuoropysäkille suoraan alueen pohjoispäätyyn, josta pääsee sisäisillä busseilla keskuskentälle saakka perjantain ja maanantain välillä. Suviseura-alueen linja-autoasema sijaitsee Savilantien ja Liimattalantien risteyksessä (R59).

Paikallisbussi palvelee Äänekosken ja seura-alueen välillä liikkuvia

Paikallisliikenne palvelee seura-alueen ja Äänekosken keskustan välillä liikkuvia seuravieraita. Bussilla pääsevät kulkemaan helposti esimerkiksi kaupungin hotelleissa majoittuvat tai uimahallin palveluja käyttävät. Matkan hinta on 6 euroa yli 12-vuotiailta ja 3 euroa 4-12 -vuotiailta.

Paikallisbussi pysähtyy päätepysäkkien lisäksi uimahalli Vesivelhon kohdalla sekä tarvittaessa Onnibussin pysäkillä Televankadun risteyksessä. Kyytiin voi nousta myös muilta matkan varrella olevilta pysäkeiltä.

Äänekoskella majoittuvia ja paikkakunnan palveluita käyttäviä suositellaan matkustamaan ensisijaisesti bussilla, jotta alueelle ei aiheuteta ylimääräistä liikennöintiä.

Paikallisbussi kulkee torstaina ja perjantaina klo 9-01 tunnin välein seura-alueelta linja-autoasemalle uimahallin kautta ja 9.30-0.30 tunnin välein Äänekosken linja-autoasemalta seura-alueen linja-autoasemalle.

HUOM! Suviseurojen avajaisiin on järjestetty ylimääräinen bussikuljetus, joka lähtee Äänekosken linja-autoasemalta perjantaina 8.30. Lisäys ei vaikuta muihin bussiaikatauluihin.

Lauantaina ja sunnuntaina aikataulu on muuten sama, mutta viimeiset kyydit lähtevät seura-alueelta kello 22.00 ja Äänekosken keskustasta kello 21.30. (Huom! Aikataulu päivitetty 26.6.2018.)

Maanantaina paikallisliikenteen viimeiset vuorot lähtevät suviseuroista klo 15 ja Äänekoskelta 14.30.

Bussikuljetus Jyväskylästä

Linja-autokuljetus Jyväskylästä seura-alueelle ja takaisin järjestetään päivittäin torstaista 28.6. sunnuntaihin 1.7. Liput ostetaan bussista. Lipun hinta on 10 euroa, meno-paluu 15 euroa.

Aamun ensimmäinen ja illan viimeinen vuoro ajaa Jyväskylän rauhanyhdistuksen kautta. Kyytiin voi nousta ja siitä poistua matkan varrella nelostien linja-autopysäkeillä.

Maanantaina Kainulainen ajaa vielä klo 8.00 vuoron Jklstä seurakentälle ja paluukyydit klo 12.45 ja 1/2h seurojen loppuvirren päättymisen jälkeen seurakentältä Jyväskylään.

Lisätietoja ja kyytivaraukset Aimo Kainulainen, p. 040 078 6350, aimokainulainen57@gmail.com.

Aikataulu

Lähtö to-su

Jyväskylän Tilausajolaituri (Harjukatu) 08.00
Jyväskylän Matkakeskus 08.15
Jyväskylän Rauhanyhdistys (Hongikontie 1) 08.30
Jyväskylän Matkakeskus 11.15
14.00
17.00

Paluu to-su

Seura-alue (linja-autoasema) 10.00
12.45
15.30
20.00

Ilmainen sisäinen bussiliikenne

Seuravieraille on järjestetty ilmainen sisäinen bussiliikenne perjantain ja maanantain välillä. Sisäisillä busseilla pääsee kulkemaan kaukaisimmilta majoitusalueilta keskusalueelle ja takaisin klo 7 ja 24 välisenä aikana.

Sisäinen liikenne on tarkoitettu ensisijaisesti helpottamaan niitä seuravieraita, joille pitkät kävelymatkat ovat haastavia. Bussien purku- ja lastauspaikoilla työskentelee joukkoliikenneavustajia, jotka opastajat seuravieraita ja auttavat muun muassa matkatavaroiden ja lastenvaunujen kanssa liikkuvia.

Onnibussi

Onnibussin linja F4 pysähtyy Liimattalantien risteyksessä (kartassa risteys R40) Suviseurojen ajan. Bussilippuun tulee merkitä lähtö- tai saapumispaikaksi Äänekoski.

Jumalanpalveluskuljetus

Suviseurojen englanninkielinen jumalanpalvelus on Jyväskylässä Kuokkalan kirkossa sunnuntaina alkaen klo 14. Jumalanpalvelukseen järjestetään tilausajokuljetus, joka lähtee Suviseurojen linja-autojen purku- ja lastauspaikalta klo 12.45. Paluu on heti jumalanpalveluksen jälkeen. Kyytimaksu on 10€/hlö.