Turvallisuus

Suviseuraturvallisuus on yhteinen asia

Kotona jokapäiväinen turvallisuus hoituu usein kuin itsestään. Suviseurojen turvallisuutta ohjaa sama sääntö; jokainen seuravieras toimii osaltaan yhteisen turvallisuuden edistäjänä Suviseuroissa.

Seura-alue sijaitsee Muhoksella peltoalueella, jossa on ojia, mutta lähtökohtaisesti alue on turvallinen. Alueen läheisyydessä on yksityistä asutusta ja niille meneminen on kielletty.

Seura-alueelle tulevilla väylillä on paljon liikennettä ja alueella on paljon ihmisiä. Alueet, joihin ei saa mennä on joko aidattu tai merkitty.

Seura-alueen ulkopuolella on viljelystä ja viljellylle alueelle meneminen on myös kielletty.

Keskusalue on rauhoitettu liikenteeltä

Keskusalue on rauhoitettu liikenteeltä, jotta jalankulku olisi turvallista. Yhtenäinen keskusalue onkin erinomainen paikka pysähtyä tapaamaan tuttuja ja keskustella ihmisten kanssa.

Autolla liikkuminen seura-alueella

Henkilöautoilla liikkumista seura-alueella pyritään rajoittamaan turvallisuuden edistämiseksi ja jalankulkijoille on tarjolla kävelyliikenteen kaistoja.

Mikäli alueella joutuu liikkumaan autolla, kuljettaja on velvollinen huolehtimaan, että liikkuminen on turvallista. Auton edessä ja vierellä on hyvä olla ihmisiä, jotka varoittavat liikkuvasta ajoneuvosta.

Muhoksen keskustaan pääsee seura-alueelta kävellen ja Oulun suuntaan menee seura-alueelta säännöllinen bussiliikenne.

Kotiin jätettävät välineet

Kuvauskopterin käyttö alueella on sallittua vain erityisluvan saaneille. Vanhempia pyydetäänkin huolehtimaan, että nämä harrastusvälineet jäävät seurojen ajaksi kotiin.

Seurajärjestäjät tuottavat kuvapalvelun kautta kuvia yhteiseen käyttöön – myös ilmasta otettuja kuvia.

Samoin polkupyörän käyttö on sallittu vain suviseuraorganisaatiossa työskenteleville. Omat polkupyörät jätetään kotiin.

Mikäli alueelle saavutaan moottoripyörällä tai mopolla, ne jätetään niille varatuille paikoille. Muuten mopot jätetään kotiin.

Tutustu turvallisuusohjeisiin

Tutustu huolellisesti tältä sivustolta ja suviseuraohjelmasta löytyviin turvallisuusohjeisiin

Alueella partioivat järjestyksenvalvojat, jotka toteuttavat heille laissa säädettyä tehtävää Suviseurojen järjestäjän ja poliisiviranomaisten edellyttämällä tavalla turvallisuuden varmistamiseksi. Heidän ohjeitaan tulee noudattaa.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä

01.07.2019

Tervetuloa opistoseuroihin!

Heinäkuu on opistoseurakuukausi! Kolme kristillistä kansanopistoamme järjestää kesäseuroja peräkkäisinä viikonloppuina: Reisjärven opistoseurat  pidetään 12.–14.7., JämsänJatka lukemista >