Saapuminen

Noudata liikenteenohjausta

Suviseurakenttä avataan keskiviikkona 26.6.2019 klo 9.00. Tästä alkaen kentälle voi tuoda asuntovaunuja, -autoja ja telttoja. Paikkoja ei ole mahdollista varata. Lähekkäin majoittuminen edellyttää, että majoittujat saapuvat alueelle peräkkäin. Asuntolinja-autoille on varattu omat alueet. Alueet löytyvät opasteita ja liikenteenohjaajien neuvoja seuraamalla.

Suviseuravieraiden tulee noudattaa liikenteenohjaajien ohjeita tuodessaan kalustoa paikalle. Liikennetoimikunnan ennuste suviseurojen kalustomäärästä on yhteensä 18 200 kalustoyksikköä ja väkimääräennuste 77 000 seuravierasta.

Ajoita kentälle saapuminen oikein jonojen välttämiseksi

Suviseuroihin saapuminen on viime vuosina ajoittunut entistä enemmän muutamaan iltaan ja iltayöhön, mikä muun muassa on aiheuttanut pitkiä jonoja. Muina aikoina seura-alueelle saapuva voi päästä majoituspaikalle ilman pitkiä jonotusaikoja. Tätä kannattaa mahdollisuuksien mukaan kokeilla.

Muhoksen seura-alue on säännöllisen muotoinen ja majoitusalueet levittäytyvät tasaisesti keskuskentän ympärille. Alueella kulkeminen on helppoa, eikä kohtuuttomia kävelymatkoja muodostu.

Viime vuosina vaunuja on tuotu seura-alueelle heti kentän avauduttua, jonka jälkeen poistutaan. Seura-alueelle saavutaan myöhemmin majoittumaan. Tämä aiheuttaa tarpeetonta liikennettä ja kasvattaa huomattavasti riskiä liikenteen jonoutumiseen. Liikennetoimikunta suosittelee, että majoituskalusto tuodaan alueelle samalla, kun sinne jäädään jo majoittumaan. Näin helpotetaan omaa ja muiden seuravieraiden saapumista seuroihin ja vältetään liikenteen jonoutumisriskiä yleisellä tieverkolla, erityisesti Valtatiellä 22.

Vältä erityisalueille pyrkimistä tarpeettomasti

Seura-alueen keskuskentän ympäriltä on varattu alueita erityisvastuussa oleville henkilöille, liikuntaesteisille ja kuuroille (E1, E2 ja E3). Liikuntaesteisille päiväkävijöille on varattu erillinen P-alue keskuskentän läheisyydestä, kentän itäpuolelta. P-alueen vieressä on vanhusten lepopaikka.

Inva-alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä invapysäköintilupa. INVA-alueelle ei anota paikkaa suviseurojen toimikunnilta etukäteen. Ota INVA-pysäköintilupa mukaasi ja esitä se seura-alueelle tullessasi liikenteenohjaajalle. Inva-alueen suihkut ja WC ovat tarkoitettu ainoastaan liikuntaesteisten ja erityistä tukea tarvitsevien seuravieraiden käyttöön.

Sähköpaikat on jaettu etukäteen tehtyjen ja terveydenhuoltotoimikunnan arvioimien anomusten perusteella. Sähköpaikat ovat alueella E3.

Seura-alueella on oma alue (VV1) niille vuokravaunuille, jotka vuokrataan paikalle tuotuina. Vuokravaunualue avataan tiistaina 25.6. klo 9.00. Vaunujen tuojia pyydetään noudattamaan opasteita ja liikenteenohjaajien neuvoja. Avainten välityspalvelu on Majoitustoimistossa.

Käytä joukkoliikennettä

Suviseurojen linja-autopysäkki on keskuskentän pohjoisreunassa. Liikennetoimikunta järjestää linja-autokuljetukset kokouksiin Oulun rauhanyhdistykselle ja tunnin välein ajavat linja-autovuorot suviseurakentän ja Oulun linja-autoaseman välille. Reitin varrella on myös rautatieasema, Raksilan uimahalli ja Oulun Rauhanyhdistys.

Liikennetoimikunta toivoo, että kokouksiin menevät käyttäisivät linja-autokuljetuksia ja pienentäisivät näin liikenteen jonoutumien riskiä. Tarkemmat linja-autojen aikataulut löytyvät nettisivulta, ilmoitustaululta, Infopisteestä ja Liikennetoimistosta.

Suviseuroissa on oma taksiasema mediakeskuksen lähellä. Taksin voi tilata numerosta 0600 30081.

Suviseuraliikenteeseen liittyvissä asioissa voi seurojen aikana ottaa yhteyttä liikennetoimistoon p. 040 132 0712.

 

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä

01.07.2019

Tervetuloa opistoseuroihin!

Heinäkuu on opistoseurakuukausi! Kolme kristillistä kansanopistoamme järjestää kesäseuroja peräkkäisinä viikonloppuina: Reisjärven opistoseurat  pidetään 12.–14.7., JämsänJatka lukemista >