Varaudu riittävän hyvin kenttäolosuhteisiin

Kenttäolosuhteissa infektiot (esim. oksennus- ja ripulitaudit) leviävät helposti. Sairastuneen yleiskunto voi laskea nopeasti. Sairaana on hyvä jäädä kotihoitoon ja Suviseuroissa esimerkiksi vatsatautiin sairastunutta kehotetaan siirtymään kotihoitoon. Mikäli joudut sairaalahoitoon vatsataudin takia, kerro olleesi Suviseuroissa, jotta mahdollinen epidemian lähde voitaisiin jäljittää.

Käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää epidemioiden ehkäisyssä. WC:ssä käynnin jälkeen on tarpeen pestä kädet vedellä ja saippualla sekä laittaa desinfektiosuihke kuiviin käsiin. Ennen ruokailua kädet desinfioidaan desinfektioaineella.

Saippuaa ja desinfektioainetta on hyvä varata asuntovaunu- ja telttamajoitukseen. Desinfiointiainetta on myynnissä myös seuramyymälässä.

Puhdasta juomavettä saa juomavesipisteistä tai ostamalla pullotettua vettä myymälöistä. Ostaessasi ruokaa litramyynnistä osta kerrallaan vain yhtä ruokailukertaa varten, sillä ruoka pilaantuu lämpimässä nopeasti.

Suviseura-alueelle ei voi tuoda lemmikkieläimiä turvallisuus- ja hygieniasyistä. Huolehdi riittävän ajoissa lemmikkieläimillesi hoitopaikka Suviseurojen ajaksi.

Suviseurojen ensiapuasemalla toimii päivystysvastaanotto torstaista 30.6. klo 10:00 lähtien maanantaihin 4.7. klo 15:30 saakka. Päivystys on tarkoitettu ainoastaan välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Muut terveyden- ja sairaanhoitoa koskevat asiat hoidetaan oman kotipaikkakunnan terveyskeskuksessa. Huolehdi Suviseuroihin mukaan säännöllisesti tarvittavat lääkkeet, mahdolliset hoidon vaatimat hoitotarvikkeet ja voimassa olevat reseptit.

Ensiapuaseman toimistoon voi soittaa Suviseurojen aikana:
 040 1320 753

Tarvikekulujen kattamiseksi ensiapuasemalla peritään poliklinikkamaksu 10e/henkilö.

Lasten hoivapaikka

Lasten hoivapaikka sijaitsee keskuskentällä. Lasten hoivapaikan kokonaisuuteen kuuluu eksyneiden lasten hoivapaikka, pienten lasten ruokintatila (mikrot ruoan lämmitykseen) ja lasten pesupaikka. Eksyneiden lasten hoivapaikan ollessa kiinni lapset saatetaan turvatoimistoon. Huolehdittehan lapsenne vaatteisiin nimilapun tai lapselle rannekkeen, jossa on vanhempien puhelinnumerot. Rannekkeita myydään infossa sekä myymälän ja ravintolan kassoilla. Eksyneiden lasten hoivapaikkaan voi soittaa Suviseurojen aikana: 040 132 0760

Pienten lasten ruokailutilan aukioloajat

 • torstai         11 - 23
 • perjantai     9 - 23
 • lauantai       9 - 23
 • sunnuntai   9 - 23
 • maanantai  9 - 15.30

Eksyneiden lasten hoivapaikan aukioloajat:

 • torstai         10 - 24
 • perjantai     9 - 24
 • lauantai       9 - 24
 • sunnuntai   9 - 24
 • maanantai  9 - 15.30

Ensihoito

Ensihoitoyksikkö hälytetään yleisestä hätänumerosta 112 tai ottamalla yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai liikenteenohjaajaan. Mahdollista hälytystilannetta varten merkitse etukäteen seuraohjelman karttaan oma sijaintisi. Ensihoitoyksikkö päivystää seura-alueella koko seurojen ajan.

Apteekki

Ensiapuaseman läheisyydessä palvelee suviseura-apteekki, jonka valikoimasta löytyy tavallisimpia itsehoitolääkkeitä, sidetarpeita ja muita apteekkituotteita. Lääkärin määräämät reseptilääkkeet kuljetetaan suviseura-apteekkiin Tornion apteekista muutaman kerran päivässä.

Apteekin aukioloajat

 • torstai-sunnuntai     10 - 22
 • maanantai                 10 - 14

Vanhusten levähdyspaikka

Vanhusten levähdyspaikka on tarkoitettu ikänsä tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi lepohetkeä tarvitsevalle seuravieraalle. Vanhusten levähdyspaikan läheisyydessä on lääkintälaitteiden ja apuvälineiden latauspiste, jossa voi myös käyttää omaa, verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Levähdyspaikan aukioloajat:

 • torstaina                        12 - 20
 • perjantai-sunnuntai     9 - 20
 • maanantai                     9 - 15.30

INVA-alue

INVA-alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä INVA-pysäköintilupa. INVA-alueen suihkut ja WC on tarkoitettu ainoastaan liikuntaesteisten tai erityistä tukea tarvitsevien seuravieraiden käyttöön. Omaiset ja saattajat käyttävät yleistä WC:tä ja suihkua.

Sähköpaikat

INVA-alueelle varataan sähköpaikka-alue niiden seuravieraiden käyttöön, jotka sairautensa vuoksi tarvitsevat välttämättä verkkovirtakäyttöistä hoito-, lääkintä- tai muuta apulaitetta. Sähköpaikkaa tarvitsevat tekevät sitä koskevan kirjallisen hakemuksen etukäteen terveydenhuoltotoimikunnalle, joka jakaa paikat hakijoille käyttötarpeen perusteella. Sähköpaikkojen hakuohjeet julkaistaan Päivämiehessä ja Suviseurojen internet-sivuilla huhtikuun aikana.

Vanhusten levähdyspaikan yhteydessä on varattu tila lääkintälaitteiden tai apuvälineiden lataamiseen. Siellä on myös mahdollisuus käyttää omaa, verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Lasten pesupaikat

Pesupaikat sijaitsevat vessojen läheisyydessä. Pesupaikat on tarkoitettu vaippaikäisille lapsille. Ripulilapsille on oma pesutila. Otathan mukaan omat pyyhkeet, vaipat ja pesuaineet.

Lasten pesupaikkojen aukioloajat:

 • torstai           11 - 23
 • perjantai       9 - 23
 • lauantai         9 - 24
 • sunnuntai     9 - 23
 • maanantai    9 – 15.30