SRK:n suviseurat

Onneni on olla lähellä Jumalaa (Ps. 73:28)

Tervetuloa Suviseuroihin Tornioon!

Jos Jumala suo, kesän 2016 Suviseurat järjestetään 1.-4. heinäkuuta Torniossa. Seura-alue sijaitsee Liakan kylässä vajaa 10 kilometriä Tornion keskustasta koilliseen. Liakan kylää ympäröivä luonto tarjoaa mainiot ulkoilu-, metsästys- ja marjastusmahdollisuudet. Maatalous on näkyvä osa kylän elämää.

Kylän halki virtaava Liakanjoki haarautuu Tornionjoesta, joka tuottaa vuosittain runsaan kalasaaliin sekä joki- että merikalastajille. Tornionjoen kuuluisimman kosken, Kukkolankosken, rantamilla voi kesäisin seurata tornionlaaksolaista perinnekalastusta, siian lippousta.

Lestadiolaisen herätysliikkeen alkuvaiheet liittyvät Tornionjoen varteen. Väylän vartta pitkin elävä kristillisyys tuli Tornion alueelle 1850-luvun lopulla. Tornion Rauhanyhdistys on yksi Suomen vanhimmista rauhanyhdistyksistä. Se on rekisteröity vuonna 1888.

Vuoden 2016 Suviseurojen järjestelyistä vastaavat Tornion ja Rovaniemen rauhanyhdistykset yhdessä Karungin, Kemin, Keminmaan, Rautiosaaren ja Tervolan rauhanyhdistysten kanssa. Näiden alueella on vahva teollisuuskeskittymä, jonka osaamisaloja ovat mm. teräs- ja tekstiiliteollisuus sekä metsäteollisuus. Ainutlaatuisesta rajayhteistyöstään tunnetut Tornio ja Ruotsin Haaparanta muodostavat rajalla kansainvälisen kaksoiskaupungin.

Tornion Liakassa järjestettävien SRK:n Suviseurojen graafinen ilme pohjautuu Psalmin 73 jakeeseen ”Onneni on olla lähellä Jumalaa”. Seuratunnus ja Liakan kylän alue ovat toimineet suunnittelun lähtökohtana.

Seuramerkki

Seuramerkki muodostuu sinisestä, vihreästä ja keltaisesta elementistä. Sininen kuvaa taivasta ja vettä, vihreä kasvua ja alueen maataloutta, keltainen aurinkoa, kypsää viljapeltoa, Jumalan turvaa ja ihmisen hyvää osaa lähellä Jumalaa. Merkistä löytyy myös ristin hahmo, joka on laskettu maata ja orastavaa peltoa kuvastavan vihreän alueen päälle.

Seuramerkki

Muu Suviseurojen graafinen ilme muodostuu seuramerkin pohjalta. Siihen kuuluu muun muassa suviseurakentän maamerkkinä toimiva juhlaportti.

Voit kuunnella Vaasan Suviseuroissa 2015 lähetetyn kesäseuraradion paikallisohjelman: 

peräpohjolaiset peltoseurat - tervetuloa Tornioon (7,2 MB)