Muhoksen Suviseurojen seuramerkin teema on siunaus

Muhoksen Suviseurojen seuramerkin teema on siunaus

Ensi kesän Suviseurojen seuramerkissä paistaa aurinko. Muhoksen Suviseurojen päätoimikunnan tällä viikolla hyväksymässä merkissä aurinko kurottaa säteitään siiviksi, joiden keskelle muodostuu risti. Merkin suunnitellut Jaakko Matikainen sai visuaalisen ilmeen suunnittelun lähtökohdaksi Suviseurojen tunnuslauseen ”Herra siunatkoon sinua” (4. Moos. 6:24).

Matikainen sanoo kuvaavansa seuramerkissä omakohtaista kokemustaan siunauksesta: lämpimänä paistavaa armon aurinkoa ja uskomisen iloa. Seuramerkin selkeä ja lämmin, valko-oranssi värimaailma tukee sen sanomaa uskosta iloisena asiana.

– Halusin tehdä merkin, joka toivottaisi kaikki tervetulleiksi Suviseuroihin.

Suojaava siunaus

Seuramerkissä auringonsäteistä muodostuvat suojaavat siivet kuvaavat Matikaisen mukaan hengellistä siunausta. Merkin alaosassa näkyvä viljakuvio taas viittaa ajalliseen siunaukseen: leipään ja Muhoksen viljaviin peltoihin. Matikainen sanookin pohtineensa suunnittelussaan myös suviseura-aluetta.

Suviseurat järjestetään Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksen Matokorven tasaisilla peltoaukeilla.

Matikaisen mukaan seuramerkistä on keskusteltu useiden ihmisten kanssa, ja kukin tulkitsee sitä tavallaan.

– Merkin rikkaus on se, että eri ihmiset voivat nähdä siinä eri asioita. Joku esimerkiksi näki merkin keskellä maapallon.

Mielenkiintoinen projekti

Matikaisesta seuramerkin ja visuaalisen ilmeen suunnittelu on ollut mukava projekti. Tehtävän luonteen hän sanoo olleen hieman erilainen kuin ne projektit, joihin hän on visuaalisen alan yrittäjän työssään törmännyt.

– Aluksi tunnuslauseen pukeminen visuaaliseen muotoon tuntui melko haasteelliselta, mutta pian syntyi tämä idea, josta tuli lopullinen versio kohtalaisen pienin muutoksin.

Hänen mielestään on ollut mielenkiintoista nähdä organisaation sisältä, mitä Suviseurojen järjestäminen vaatii. Antoisaa on ollut myös päästä hyödyntämään omia vahvuuksiaan Suviseurojen valmistelussa.

– Näiden suviseurojen tunnuslause jää varmasti minulle mieleen, hän pohtii.

Suviseurojen yhtenäiseen visuaaliseen ilmeeseen kuuluvat seuramerkin lisäksi esimerkiksi juhlaportti ja erilaiset painotuotteet.

Teksti: Suviseuratiedotus
Kuva: Muhoksen Suviseurojen kuvapalvelu

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä

01.07.2019

Tervetuloa opistoseuroihin!

Heinäkuu on opistoseurakuukausi! Kolme kristillistä kansanopistoamme järjestää kesäseuroja peräkkäisinä viikonloppuina: Reisjärven opistoseurat  pidetään 12.–14.7., JämsänJatka lukemista >

30.06.2019

Löytötavarat

Suviseurojen aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella löytötavaratoimistosta. Löytötavaratoimiston sulkeuduttua vähä-arvoisia löytötavaroita voi tiedustella Muhoksen rauhanyhdistykseltäJatka lukemista >

29.06.2019

Suviseurat Flickr-kuvapalvelussa

Katso, kuinka upealta suviseura-alue näyttää ylhäältä. Löydät huikeat Drone-kuvat ja -videot Suviseurojen Flickristä.  flickr.com/photos/suviseurat #suviseurat

27.06.2019

Aattoseurat alkavat tänään

Aattoseurat alkavat tänään seurateltassa laulutuokiolla kello 12. Kaikki lähetykset kuuluvat myös Kesäseuraradiosta. Tervetuloa kuulolle! https://kesaseuraradio.fi/

26.06.2019

Suviseurat viestii

Suviseurat viestittää ainoastaan virallisten kanaviensa kautta. Voit tutustua suviseurauutisointiin myös sosiaalisen median kanavissa: facebook.com/srksuviseurat twitter.com/SuviseuratJatka lukemista >