Turvallisesti kotimatkalle ja purkutöihin

Turvallisesti kotimatkalle ja purkutöihin

30 lisäsekuntia on vähän kotimatkassa, mutta paljon turvallisuudelle.

Suviseurojen järjestäjät vetoavat kotimatkaa suunnitteleville, että he varaavat kotimatkaan riittävästi aikaa. Sekä pelastuspäällikkö Pasi Hintikka että liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehto korostavat kiireettömyyden merkitystä turvallisessa lähdössä seura-alueelta.

— Kaikista tärkeintä on, että ollaan rauhallisia. Kaikki pääsevät alueelta pois, Lehto liikennetoimikunnasta toteaa.  

Lehto muistuttaa, että on tärkeä varmistaa väylän olevan vapaa liikkeelle lähdettäessä.

— Jos käytät 30 sekuntia enemmän aikaa, pystyt varmistamaan, että siellä väylällä ei ole ketään. Kotimatkan kokonaisajasta se on hyvin lyhyt aika, Lehto painottaa.

Viime vuonna seurojen päätyttyä liikenneonnettomuudessa loukkaantui pieni lapsi, mutta hyvä ensi- ja jatkohoito ovat auttaneet häntä toipumaan hyvin.

Liikennetoimikunta ennakoi, että moni seuravieraista saattaa lähteä jo sunnuntaina, mikäli maanantaille luvataan runsaita sateita. Tällöin ruuhkahuippu paluuliikenteessä voi olla jo sunnuntaina.

— Jos sääennuste maanantaille paranee, ruuhkahuippu ajoittunee maanantaille, Lehto arvioi.

 

 

Kiireettömyys on valttia myös purkutöissä

Purkuaikaan seura-alueella ja sen läheisyydessä on paljon erilaista liikennettä ja riskit ovat tällöin koholla.  

— Kannattaa asennoitua niin, ettei purkamisessa ole mitään kiirettä. Monet ottavat vähän turhankin rivakan alun. Kun ollaan väsyneitä ja siihen vielä kiire päälle, riskit tapaturmiin ja onnettomuksiin ovat suurempia, pelastuspäällikkö Hintikka toteaa.

Purkutöiden kohteet rajataan ja aidataan. Lisäksi seura-alueelta lähtevän liikenteen ja purkutöiden turvallisuutta valvotaan.

— Valvomme, ettei ylimääräistä väkeä mene purkutyökohteisiin, Hintikka kertoo.

Suviseuroissa on aloitettu käytäntö, jossa seuraavan vuoden organisaatio aloittaa purkutyöt toimikunnittain vasta sitten, kun työtehtävät niissä ovat päättyneet.  

Muhoksen suviseuraorganisaatio vastaa turvallisuudesta maanantai-iltaan klo 20 saakka. Turvallisuudesta vastaa maanantai-iltaan seura-alueen parhaiten tunteva ja sen rakenteet pystyttänyt organisaatio.

— Siitä on otettu pysyvä kulttuuri, että järjestävä organisaatio huolehtii riittävän pitkään. Pelastusryhmä on paikalla kello 20:een asti, samoin kenttäambulanssi. Toiminta ensiapuasemalla lakkaa vähän aiemmin, mutta kiireellinen ensihoito pystytään antamaan paikan päällä.

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia seurakentältä

01.07.2019

Tervetuloa opistoseuroihin!

Heinäkuu on opistoseurakuukausi! Kolme kristillistä kansanopistoamme järjestää kesäseuroja peräkkäisinä viikonloppuina: Reisjärven opistoseurat  pidetään 12.–14.7., JämsänJatka lukemista >

30.06.2019

Löytötavarat

Suviseurojen aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella löytötavaratoimistosta. Löytötavaratoimiston sulkeuduttua vähä-arvoisia löytötavaroita voi tiedustella Muhoksen rauhanyhdistykseltäJatka lukemista >

29.06.2019

Suviseurat Flickr-kuvapalvelussa

Katso, kuinka upealta suviseura-alue näyttää ylhäältä. Löydät huikeat Drone-kuvat ja -videot Suviseurojen Flickristä.  flickr.com/photos/suviseurat #suviseurat

27.06.2019

Aattoseurat alkavat tänään

Aattoseurat alkavat tänään seurateltassa laulutuokiolla kello 12. Kaikki lähetykset kuuluvat myös Kesäseuraradiosta. Tervetuloa kuulolle! https://kesaseuraradio.fi/

26.06.2019

Suviseurat viestii

Suviseurat viestittää ainoastaan virallisten kanaviensa kautta. Voit tutustua suviseurauutisointiin myös sosiaalisen median kanavissa: facebook.com/srksuviseurat twitter.com/SuviseuratJatka lukemista >