Juhlaportti

Lopen suviseurojen juhlaportti on seitsemän metriä korkea kolmijalkainen kupoli. Sen  rajaama tumman harmaa soraympyrä on halkaisijaltaan 13,5 metriä.  Liimapuukaarien oransseihin pintoihin on maalattu ornamenttimaisesti tekstejä, joissa lukee suviseurojen tunnuslause suomeksi, ruotsiksi,  englanniksi, venäjäksi, viroksi, saksaksi, unkariksi, ranskaksi ja  espanjaksi.

Juhlaportin suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut iso joukko ihmisiä opastetoimikunnasta, tiedotustoimikunnasta sekä somistusryhmästä. Lopputulosta voikin pitää eräänlaisena yhteisötaiteen tuotoksena. Hanketta on vetänyt opastetoimikunnan jäsen Satu Ratinen. Toteutuksesta on vastannut Petri Kivioja ja rakennesuunnittelun on tehnyt Antti Niinikoski. Liimapuukaaret on tilattu valmiina; niille pyritään löytämään jatkokäyttöä seurojen jälkeen. Muut osat on saatu lahjoituksena ja toteutus on tehty talkootyönä.

     

Lopen suviseurojen juhlaportin käyttöä suviseurojen jälkeen ei ole vielä päätetty. Olisiko sinulla idea mitä portille pitäisi tehdä suviseurojen jälkeen? Pitäisikö se pystyttää jonkun järjestävän rauhanyhdistyksen pihalle, lahjoittaa opistolle tai leirikeskukselle vai mitä? Vai haluaisitko itse ostaa portin? Kerro ideasi!

Juhlaportin rakennekuva pdf-muodossa (20,9 KB)

 

Katsele lisää kuvia galleriassa...