Usein kysyttyä

Tälle palstalle on kerätty suviseuroihin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia.

Mitä suviseurat ovat?

Suviseurat ovat Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma. Suviseuroissa kuullaan Raamatun mukaista Jumalan sanaa, ja suviseurojen tärkein tehtävä on julistaa syntien anteeksiantamuksen ilosanomaa kaikille, jotka haluavat kuulla ja uskoa sen.

Kenelle suviseurat on tarkoitettu?

Kaikki ovat tervetulleita suviseuroihin. Tervetuloa!

Voiko suviseuroja kuunnella internetissä?

Kyllä, suviseuroja voi kuunnella internetissä suviseurojen omilla sivuilla. Seuroja voi kuunnella myös useilla paikallisradiotaajuuksilla. Taajuudet löytyvät täältä.

Miten suviseuroihin voi tulla?

Suviseuroihin voit tulla omalla autolla tai linja-autolla. Voit myös osallistua oman seurakuntasi järjestämälle suviseuraretkelle. Lisätietoa suviseuraretkistä: http://www.suviseurat.fi/suviseuraretki

Maksaako osallistuminen?

Suviseuroissa ei ole osallistumismaksua. Myös auton pysäköinti on ilmaista. Sen sijaan majoittuminen seura-alueella on maksullista (ks. kenttämaksut).

Miten voin maksaa kenttämaksun?

Kenttämaksu maksetaan etukäteen Internetin kautta omilla pankkitunnuksilla suviseurojen verkkosivuilla. Kuitti tulostetaan mukaan ja kiinnitetään näkyvälle paikalle joko asuntovaunuun tai telttaan.

Mistä löydän puhelinnumeron?

Tärkeitä puhelinnumeroita on Info ja pankkipalvelu -sivuilla.

Voiko alueelle tuoda lemmikkieläimiä?

Ympäristöhygienian ja yleisen turvallisuuden takaamiseksi lemmikkieläinten tuominen suviseura-alueelle on kielletty.

Miten suviseuroihin tulee varustautua?

Suviseura-alueella on lähes kaikki pienen kaupungin tasoiset peruspalvelut: ruokailu, kauppa, pankki, terveysasema jne. Ota pukeutumisessa huomioon sää ja lämpötilan vaihtelut eri vuorokauden aikoina. Jalkineet on hyvä sovittaa sen mukaan, että kykenee liikkumaan ulkona vaihtelevassa maastossa: nurmikolla, metsäpolulla, asfaltilla, hiekkatiellä jne.

Onko reittisuosituksia noudatettava?

Liikennetoimikunta on suunnitellut suviseura-alueelle tulevan liikenteen mahdollisimman turvalliseksi ja sujuvaksi. Reittisuositusten noudattamisella ehkäistään tarpeettomia ruuhkia ja pitkiä jonotusaikoja.

Voiko seura-alueella liikkua yöllä autolla?

Seura-alueella on yörauha klo 01-06. Tänä aikana alue on suljettu liikenteeltä, eikä liikenne alueelle tai alueelta pois ei ole mahdollista.

Miksi suviseurakenttä avataan majoittujille vasta keskiviikkona klo 9?

Seura-alueen avaaminen tarkoittaa myös palvelujen avaamista ja siten myös talkootyövuorojen lisääntymistä. Seurat alkavat aattoseuroilla vasta torstaina. Jotta kaikki halukkaat mahtuisivat majoittumaan seura-alueelle, alueen täyttäminen on tehtävä järjestelmällisesti.

Miksi en voi varata paikkaa kaverille/sukulaiselle?

Seuravieraita tulee alueelle samanaikaisesti useasta suunnasta. Ns. aukkojen paikkaaminen alueen täytön aikana aiheuttaa ruuhkia ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Majoitusaluetta on varattu niin paljon, että kaikkien pitäisi mahtua alueelle. Mikäli aukkoja jää, majoitusalue ei riitä.

Miksi telttaa ei saa pystyttää metsään?

Seura-alueen läheisyydessä olevat metsät ovat erittäin tulenarkoja. Majoittuminen metsään on turvallisuusriski. Kaikkia alueen metsiä ei ole vuokrattu seura-alueeksi.

Miksi ei saa pystyttää telttaryhmiä?

Mahdollisessa onnettomuustilanteessa usean teltan ryhmät ovat erittäin riskialttiita, varsinkin jos ne on yhdistetty saman pressun alle. 

Katsele lisää kuvia galleriassa...