Suviseurapaikka – Räyskälän lentokenttä

Räyskälän pienlentokenttä perustettiin välirauhan aikana, mutta virallinen ensilento suoritettiin kentällä vuonna 1963. Tällä hetkellä kenttä on Pohjoismaiden vilkkain harrasteilmailupaikka. Kentän aktiivisimpia käyttäjiä ovat purjelentäjät ja laskuvarjohyppääjät, joiden lisäksi kentällä ilmailee lukuisa joukko ultra- ja moottorilentäjiä, lennokkiharrastajia sekä riippu- ja varjoliitäjiä. Kenttä toimii myös suurten tapahtumien pitopaikkana. Sillä on järjestetty mm. purjelennon MM-kilpailut ja muita suuria ilmailu- ja moottoriurheilutapahtumia. Suviseurojen järjestelyt aloitettiin metsien raivauksella syksyllä 2011. Kevätkesällä tehtiin ravintolan pohjustus sekä sähkö- ja vesitöitä. Keskusaluetta päästiin rakentamaan vilkkaan harrasteliikenteen takia vasta muutama viikko ennen tapahtumaa. Valmisteluja helpotti kova maapohja, jonka ansiosta kenttä soveltuu hyvin tuhansien autokuntien leiriytymisalueeksi.

Seuravieras – suojele arvokasta ympäristöä!

Räyskälän lentokenttä sijaitsee geologisesti arvokkaalla harjualueella ja tärkeän  pohjavesiesiintymän päällä. Tämä tulee huomioida jätteiden käsittelyssä siten, että likavedet toimitetaan vessojen yhteydessä oleviin keräyspaikkoihin eikä maaperään tai luontoon päästetä muitakaan pohjavettä vaarantavia nesteitä tai jätteitä.

Seuravieraita pyydetään myös varmistamaan, etteivät autot tai asuntovaunut vuoda öljyä tai muita nesteitä maahan. Lentokentän laitamat ovat kasvistoltaan ja eliöstöltään arvokasta paahdeympäristöä, jossa on harvinaisten ajuruohon ja kissankäpälän esiintymiä. Paahdeympäristöt tarjoavat kodin myös eräille harvinaisille hyönteislajeille. Arimmat esiintymäalueet on suojattu jalankululta, mutta luontoa pyydetään muutoinkin kunnioittamaan mm. välttämällä maaperän tarpeetonta kuluttamista.

Loppi

Loppi on noin 8 000 asukkaan kunta Etelä-Hämeessä. Mökkeilijöiden suosimassa kunnassa on loma-asuntoja enemmän kuin muita asuntoja. Rauhallinen maalaisympäristö, hyvä sijainti ja toimivat liikenneyhteydet kaikkialle Etelä-Suomeen ovat omalta osaltaan lisänneet paikkakunnan suosiota. Alueen suuri mökkikapasiteetti on tarjonnut tavallista paremmat majoitusmahdollisuudet myös suviseuravieraille. 

Loppi tunnetaan Suomen perunapitäjänä. Maine periytyy 1900-luvun alkupuolelta, jolloin pitäjän laajoilla hiekkamailla ryhdyttiin viljelemään hyvänmakuista ja kaunista ruokaperunaa. Nykyään perunanviljely edustaa vain pientä osaa Lopen elinkeinorakenteesta. Kunnan pääelinkeinot ovat palvelut ja jalostustoiminta.

Pinta-alaltaan 660 neliökilometrin suuruisessa kunnassa sijaitsee Lopen kirkonkylä, tuhannen asukkaan taajamat Launonen ja Läyliäinen sekä pienempiä kyliä. Kumpuilevan maaston ja satojen järvien keskellä rantaviivaa on yli 300 kilometriä.

Lopen kunnassa on kaksi mielenkiintoista kirkkoa: Suomen kauneimpiin kuuluva Lopen kirkko ja maamme vanhimpiin puukirkkoihin kuuluva Vanha kirkko Santa Pirjo 1660-luvun lopulta.

Lopen kunta

Yhdystie 5, 12700 Loppi

puh. vaihde (019) 758 6000

lopen.kunta(at)loppi.fi

http://www.loppi.fi

Lomalla suviseura-alueen ympäristössä

Luonnoltaan kaunis ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä seutu tarjoaa matkailijalle runsaasti elämyksiä. Suosituin matkailukohde Lopella on Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja. Lopella on myös hyvät mahdollisuudet patikoida, meloa tai kalastaa. Hämeenlinnassa voi tutustua Aulangon luonnonsuojelualueeseen tai Vanajaveden rannalla sijaitsevaan Hämeen linnaan. Alueella on lukuisia vanhoja kirkkoja sekä kansallispuistoja.

Janakkalan Puuhamaa ulkoilupuistoineen, Hämeenlinnassa sijaitsevat Aulangon kylpylä ja Ahveniston ulkoilualue sekä monet muut kohteet tarjoavat tilaisuuksia mukavaan lomailuun.

Lisää matkailuvinkkejä löytyy esimerkiksi kuntien kotisivuilta. Myös suviseurojen info-pisteessä on saatavilla matkailuesitteitä.

Katsele lisää kuvia galleriassa...