Retkelle suviseuroihin?

Mitkä suviseurat?

Suviseurat ovat vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen nelipäiväinen kesäjuhla, johon osallistuu noin 70 000 seuravierasta seitsemästätoista eri maasta. Kaikille avoimien seurojen tarkoitus on koota ihmisiä Jumalan sanan kuuloon. Ensi kesänä Lopella järjestettäviin suviseuroihin on mahdollista osallistua myös opastetuilla retkillä, joita järjestetään pääkaupunkiseudun seurakuntien jäsenille ja työntekijöille.

Lopen suviseuroissa 2012 seura-alue on Räyskälä-säätiön hallinnoima lentokenttä. Juhla-alue kattaa 150 hehtaarin maa-alueen, joka sisältää juhlakentän ja majoitusalueet teltoille ja matkailuvaunuille. Juhlakentän näkyvin rakennelma on 4 200 hengen suviseurateltta, jonne seuravieraat kokoontuvat kuuntelemaan seurapuheita ja laulamaan virsiä sekä Siionin lauluja. Seurateltan ympäristössä seuravieraita palvelevat mm. ruokala, grilli, kioski, lehtipiste, työvoimatoimisto, ulkomaalaisten palvelupiste, infopiste, päivittäistavarakauppa, kirjamyymälä, pankki, palokunta, ensiapuasema, suihku, lasten hoivapaikka ja vanhusten lepopaikka. Seura-alueen palvelupisteissä maksuvälineinä käyvät käteisen ohella pankkikortit ja yleisimmät luottokortit.

Mietitkö ehkä:
- Miten löydän seura-alueelle?
- Miten pääsen suviseuroihin ilman omaa autoa?
- Miten vältän seuramatkani liikenneruuhkat?
- Miten osaan toimia seura-alueella?

Opastettu suviseuraretki mahdollistaa vierailun seura-alueelle vaivattomasti. Retken tarkoitus ei ole tuottaa järjestäjille voittoa, vaan mukaan pääsee edullisesti omakustannehintaan (22 € / 12 €).

Retken aikataulu

Retket järjestetään pääkaupunkiseudulta lauantaina 30.6.2012 ja sunnuntaina 1.7.2012. Tarkka aikataulu löytyy alla olevasta linkistä

Suviseuraretkien aikataulut (10,5 KB)

Retken hinta

Yli 12-vuotiaat: 22 €
Alle 12-vuotiaat: 12 €
Retkimaksu kerätään retken aikana, maksu käteisellä.

Hintaan sisältyy:
-Kuljetus (meno–paluu)
- Opastus
- Lämmin päivällinen juomineen kutsuvierasruokalassa, kahvi/tee ja makea kahvileipä
- Suviseuraohjelma

Kuvaus suviseuraretkestä

Retket toteutetaan lauantai- ja sunnuntaipäivinä, jolloin suurin osa seuravieraista on saapunut paikalle ja seura-alue on täydessä toiminnassa.

Koko suviseuraretken ajan retkeläisillä on käytössä oma opas. Hän jakaa retkeen liittyvän oheismateriaalin linja-autossa. Kutsuvieraina retkeläiset pääsevät vaivattomasti aivan juhlakentän viereen linja-autoille varattua tieosuutta pitkin.

Seura-alueelle saavuttua ohjelmassa on aluksi opastettu tutustumiskierros juhlakentällä, jonka jälkeen tarjotaan hintaan sisältyvä lounas ja kahvi kutsuvierasravintolassa. Ruokailun jälkeen on mahdollisuus tutustua vapaasti alueeseen ja kuunnella seurapuheita. Ennen paluumatkaa kokoonnutaan etukäteen sovitussa paikassa, josta siirrytään yhdessä linja-autoon ja paluumatkalle kohti omaa seurakuntaa.

Ilmoittautuminen retkelle

Lisätietoa ja ilmoittautuminen sähköpostitse suviseuraretki@suviseurat.fi tai puhelimitse 040 127 2232 arkisin klo 17–21 ja viikonloppuisin klo 12–16. Retki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 15.6.2012 saakka.

Katsele lisää kuvia galleriassa...