Alueelle saapuminen

Suviseurakenttä avataan keskiviikkoaamuna

Suviseurakenttä avataan keskiviikkona 27.6. klo 09.00, jonka jälkeen alueelle voi tuoda asuntovaunuja, -autoja ja telttoja. Paikkoja ei ole mahdollista varata. Lähekkäin  majoittuminen edellyttää, että majoittujat saapuvat alueelle peräkkäin. Asuntolinja-autoille ja asuntoautoille on varattu omat alueet. Alueet löytyvät opasteita seuraamalla. Lisäksi liikenneohjaajat neuvovat. Suviseuravieraiden tulee noudattaa liikenteenohjaajien ohjeita tuodessaan kalustoa paikalle. Liikennetoimikunnan ennuste suviseurojen kalustomäärästä on yhteensä 17 000 kalustoyksikköä ja 65 000 – 70 000 seuravierasta.

Seura-alueella on yörauha klo 01-06. Tänä aikana alue on suljettu liikenteeltä, eikä liikenne alueelle tai alueelta pois ole mahdollista. Täyttöliikenne otetaan vastaan myös klo 01-06 välisenä aikana.

Ruuhkien välttämiseksi

Suviseuravieraiden saapuminen ajoittuu pääosin alkuiltaan ja iltayöhön. Samanaikainen saapuminen aiheuttaa ruuhkaa ja liikenne jonoutuu herkästi. Muina aikoina saapuva seuravieras voi päästä majoitusalueelle ilman ruuhkaa ja jonottamista.

Liikennetoimikunta tekee parhaansa suviseuraliikenteen turvallisuuden ja joustavuuden takaamiseksi. Suviseuraliikenteeseen liittyvissä asioissa voi ottaa seurojen aikana yhteyttä liikennetoimiston numeroon 040 535 0610.

Reittisuositukset

Liikennejärjestelyt on suunniteltu mahdollisimman sujuviksi siten, että seura-alueelle saavutaan kolmesta eri suunnasta. Reittisuositusten  noudattaminen on erityisen tärkeää, jotta tiet eivät ruuhkaudu ja liikenne sujuisi mahdollisimman hyvin jokaisesta tulosuunnasta.

Seuravieraita pyydetään valitsemaan ajoreitti Räyskälän lentokentälle seuraavasti (katso oheiset kartat):

Lataa kartta (127,3 KB)

Lataa kartta (209,6 KB)


Pohjoisesta (1) saapuvat ajavat Hämeenlinnan kautta valtatielle 10, josta käännytään Riihimäkeä kohti kantatielle 54. Navigointipiste on Forssan kantatie 1, Tammela, valtatien 10 ja kantatien 54 risteys (60.828264N 24.016796E). Lyhyin ja nopein reitti seura-alueelle pohjoisesta kulkee reittiä Jyväskylä-Jämsä-Padasjoki-Hämeenlinna-Räyskälä. 

Idästä (2) saapuvat ajavat Lahden kautta Riihimäelle, josta jatketaan valtatietä 54 pitkin kohti Loppea. Navigointipiste on Lopen kantatie 2, Loppi (60.721781N 24.443278E). 

Etelästä ja lännestä (3) saapuvat ajavat valtatietä 2 ja kääntyvät tielle 2824, josta jatketaan  Portaan kautta seura-alueelle. Navigointipiste on Härkätie 645, Tammela (60.704041N 23.773763E), valtatien 2 ja Härkätien (tie 2824) risteys.

Ensimmäisen suviseuraopasteen jälkeen kytketään navigointilaite pois päältä ja seurataan suviseuraopasteita.

Oheisesta kartasta näkyy seura-alueen läheinen tiestö. Seuravieraita otetaan sisään seura-alueelle samanaikaisesti useasta suunnasta. Opasteiden ja liikenteenohjaajien neuvojen noudattaminen on ehdottoman tärkeää.

Majoittumisalueita on käytössä rajallisesti

Lopen suviseurojen käyttöön saatu maa-alue on edellistä vuotta pienempi. Alueet kuitenkin riittävät kun täytön opastajien ohjeita noudatetaan. Näin kaikki seuravieraat mahtuvat majoittumaan seurakentälle.

Majoitusalueen rajallisuudesta johtuen yksilöllisiä tarpeita ei majoitusalueen koossa pystytä huomioimaan. Asuntovaunuyhdistelmälle on varattu tilaa 7,5 x 10 m ja asuntoautolle 6,5 x 8 m. Seuravieraita pyydetään huomioimaan majoitusalueen koko seuravalmisteluja tehdessä.

Liikuntaesteiset, vuokravaunut ja erityisluvalliset

Liikuntaesteisille on varattu majoitusalueet seura-alueen keskuskentän ympäriltä. Alueet on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä inva-pysäköintilupa. Alueella olevat suihkut ja WC ovat tarkoitettuja ainoastaan liikuntaesteisten ja erityistä tukea tarvitseville. Liikuntaesteisille päiväkävijöille on varattu erillinen P-alue (EAP).

Numeroidut sähköpaikat on jaettu etukäteen tehtyjen ja terveydenhuoltotoimikunnan hyväksymien anomusten perusteella.

Seura-alueelta on varattu osa majoitusalueesta SRK:n toimihenkilöille ja suviseurojen toimikuntien jäsenille.

Seura-alueella on oma alue (VV) niille vuokravaunuille, jotka vuokrataan seurapaikalle tuotuina. Vaunujen tuojia pyydetään noudattamaan opasteita ja liikenneohjaajien ohjeita. Vaunujen avainpalvelu on majoitustoimistossa tai VV-alueella.

Turvallista suviseuramatkaa!

Katsele lisää kuvia galleriassa...