Hoiva- ja terveyspalvelut

Ensiapu

Suviseurojen ensiapuasemalla toimii päivystysvastaanotto torstaista 27.6. klo 10 lähtien maanantaihin 30.6. klo 14 saakka.  Päivystys on tarkoitettu ainoastaan välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Muut terveyden- ja sairaanhoitoa koskevat asiat hoidetaan oman kotipaikkakunnan terveyskeskuksessa. Huolehdi suviseuroihin mukaan säännöllisesti tarvittavat lääkkeet, mahdolliset hoidon vaatimat hoitotarvikkeet ja voimassa olevat reseptit. Ensiapuaseman toimistoon voi soittaa suviseurojen aikaan, p. 046 9201 312.

Tarvikekulujen kattamiseksi ensiapuasemalla peritään poliklinikkamaksu 10e/henkilö.

Kenttäolosuhteissa infektiot (esim. oksennus- ja ripulitaudit) leviävät helposti. Sairastuneen yleiskunto voi laskea nopeasti. Sairaana on hyvä jäädä kotihoitoon ja suviseuroissa esimerkiksi vatsatautiin sairastunutta kehotetaan siirtymään kotihoitoon. Käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää epidemioiden ehkäisyssä. WC:ssä käynnin jälkeen on tarpeen pestä kädet vedellä ja saippualla sekä laittaa desininfektiosuihke kuiviin käsiin. Ennen ruokailua kädet desinfioidaan desinfektioaineella. Saippuaa ja desinfektioainetta on hyvä varata asuntovaunu- ja telttamajoitukseen. Suviseura-alueelle ei voi tuoda lemmikkieläimiä turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Sairaankuljetus

Sairaankuljetus hälytetään yleisestä hätänumerosta 112 tai ottamalla yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai liikenteenohjaajaan. Mahdollista hälytystilannetta varten merkitse etukäteen seuraohjelman karttaan oma sijaintisi. Ambulanssi päivystää seura-alueella koko seurojen ajan.

Apteekki

Ensiapuaseman läheisyydessä palvelee suviseura-apteekki, jonka valikoimasta löytyy tavallisimpia itsehoitolääkkeitä, sidetarpeita ja muita apteekkituotteita. Lääkärin määräämät reseptilääkkeet kuljetetaan suviseura-apteekkiin Pyhäjoen apteekista muutaman kerran päivässä.

Apteekin aukioloajat

torstai-sunnuntai klo 10 - 21

maanantai klo 10 - 13

Lasten hoivapaikka

Lasten hoivapaikka sijaitsee keskuskentällä. Lasten hoivapaikan kokonaisuuteen kuuluu eksyneiden lasten hoivapaikka, pienten lasten rintaruokintatila (mikrot ruoan lämmitykseen) ja lasten pesupaikka.  Lasten hoivapaikan ollessa kiinni eksyneet lapset saatetaan turvatoimistoon. Huolehdittehan lapsenne vaatteisiin nimilapun tai lapselle rannekkeen, jossa on vanhempien puhelinnumerot. Rannekkeita myydään infossa sekä myymälän ja ravintolan kassoilla. Eksyneiden lasten hoitopaikkaan voi soittaa suviseurojen aikaan, p. 046 9201 330.

Lasten hoivapaikan aukioloajat

torstai klo 10 - 24

perjantai klo 9 - 24

lauantai klo 9 -01

sunnuntai klo 9 - 24

maanantai klo 9 - 14

Lasten pesupaikat

Pesupaikat sijaitsevat vessojen läheisyydessä. Pesupaikat on tarkoitettu vaippaikäisille lapsille. Ripulilapsille oma pesutila. Otathan mukaan omat pyyhkeet, vaipat ja pesuaineet. Lasten pesupaikat ovat avoinna to 11-22.30, pe,la ja su 8-24, ma 8-14.

Lasten pesupaikkojen aukioloajat

torstai klo 11 - 22.30

perjantai - sunnuntai klo 8 - 24

maanantai 8 - 14

Vanhusten levähdyspaikka

Vanhusten levähdyspaikka on tarkoitettu ikänsä tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi lepohetkeä tarvitsevalle seuravieraalle. Levähdyspaikka on avoinna to klo 12–18, pe-su klo 9–20 ja ma klo 9-14. 

Vanhusten levähdyspaikan aukioloajat

torstai klo 12 - 18

perjantai - sunnuntai klo 9 - 20

maanantai klo 9 - 14