Kysymyksiä ja vastauksia suviseuroista

Olen loukannut jalkani ja liikkumiseni on vaivalloista. Voinko päästä majoittumaan inva-alueelle?
 
Inva-alue on tarkoitettu seuravieraille, joilla on Poliisin myöntämä invapysäköintilupa. Väliaikaisen vamman vuoksi ei siis ole mahdollista päästä inva-alueelle. Toivottavasti pääset majoittumaan kohtuullisen matkan päähän seurakentän palveluista. Saarnat kuuluvat kaiuttimien ja kenttäradion kautta koko seura-alueelle.
 
Miten autolla ajoa on rajoitettu?

Turhaa autolla ajamista seura-alueella vältetään. Seura-alueen sisällä kuljetaan ainoastaan jalkaisin. Kantavat soratiet on jätettävä vapaaksi täyttö- ja huoltoliikennettä varten. Seura-alue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä täyttöliikennettä lukuun ottamatta yön ajaksi kello 1.00 – 6.00.

Mistä saan tietoa suviseuroissa myytävien ruokien soveltuvuudesta minulle?

Suviseuroissa pyritään palvelemaan seuravieraita monipuolisesti myös ruuan myynnissä. Erilaiset ruokavaliot on huomioitu ja toivomme, että jokaiselle löytyy sopivaa syötävää.

Mitä erityisruokavaliota noudattavan tulisi ottaa huomioon?

Ravintolakatoksesta saa tavallisimmat erityisruokavaliotuotteet (laktoositon, maidoton, gluteeniton). Kaikkien tarjottavien tuotteiden tuotetiedot löytyvät suviseurojen nettisivuilta, infopisteestä sekä kaikista ravintolakatoksen tarjoilupisteistä pyydettäessä. Moniallergisten on hyvä tutustua tuoteselosteisiin etukäteen ja tarvittaessa varata mukaan itselle sopivia elintarvikkeita.

Millaiset maksukortit käyvät?

Suviseuroissa voi maksaa käteisellä ja pankki-, Visa-, MasterCard-, Visa Electron -, Diners Club - ja American Express –korteilla. Kassoilla maksettaessa suurin vastaanotettava raha on 100 euron seteli. Sitä suuremmat voi käydä vaihtamassa kenttäpankissa.

Onko jätteiden lajittelua?

Suviseuroissa lajitellaan pullot, ravintolan biojäte sekä energiajae. Seura-alueella pullot kootaan erityisiin palautuspisteisiin, majoitusalueella syntyvä jäte kerätään energiajakeena ja toimitetaan voimalaitokselle poltettavaksi. Lisäksi seurojen rakentamisessa ja purkamisessa syntyvät puu- ja metallijäte lajitellaan erikseen.

Miten voin maksaa kenttämaksun?

Kenttämaksu maksetaan etukäteen internetin kautta omilla pankkitunnuksilla suviseurojen verkkosivuilla. Kuitti tulostetaan mukaan ja kiinnitetään näkyvälle paikalle joko asuntovaunuun tai telttaan.

Voiko suviseura-alueelle tuoda lemmikkieläimiä?

Ympäristöhygienian ja yleisen turvallisuuden takaamiseksi lemmikkieläinten tuominen suviseura-alueelle on kielletty.

Miksi en voi varata paikkaa kaverille tai sukulaiselle?

Seuravieraita tulee alueelle samanaikaisesti useasta suunnasta. Varaamisesta alueelle syntyvien aukkojen paikkaaminen täytön aikana aiheuttaa ruuhkia ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Majoitusaluetta on varattu niin paljon, että kaikkien pitäisi mahtua alueelle. Mikäli aukkoja jää täyttämättä, majoitusalue ei riitä.

Miksi ei saa pystyttää telttaryhmiä?

Usean teltan ryhmät ovat onnettomuusalttiita varsinkin, jos ne on yhdistetty saman pressun alle.

Voiko alueella ladata kännykän?

Alueella on kännykänlatauspiste, joka sijaitsee kioskin yhteydessä. Ladattavaan kännykkään tulee olla oma laturi mukana. (Latauspisteessä ei ladata esimerkiksi tabletteja.)

Voiko toivoa lauluja väliajalle?

Suunnitelmat lauluista ja virsistä on tehty valmiiksi tammikuussa. Toivelaulutuokion lisääminen tässä vaiheessa ei onnistu, vaikka idea voisikin olla kannatettava.

Miksi suviseuraradio ei kuulu joka paikassa?

Lyhytaikaisessa radiolähetyksessä lähetystehot ovat pienemmät kuin pysyvämmällä radiotoiminnalla. Siksi kesäseuraradio ei kuulu yhtä hyvin kuin esimerkiksi Ylen kanavat. Noin 4,7 miljoonan kuulijan on kuitenkin mahdollista kuunnella kesäseuraradiota Suomessa. Internetin kautta kesäseuraradiota voi kuunnella kaikkialla, ja ohjelmat löytyvät seurojen jälkeen suviseurojen nettisivuilta.