Seura-alueelle saapuminen

Seurakenttä avataan seuravieraille keskiviikkona 25. kesäkuuta kello 8.00. Kentälle voi tuoda siitä lähtien asuntovaunuja, -autoja ja telttoja. Paikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen. Lähekkäin majoittuminen edellyttää, että majoittujat saapuvat alueelle peräkkäin. Suviseuravieraiden tulee noudattaa liikenteenohjaajien ohjeita tuodessaan kalustoa paikalle.

Suviseura-alue sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Pyhäjoen kunnan eteläosassa Yppärin kylässä. Pyhäjoen keskusta on kymmenen kilometrin päässä pohjoisessa, ja Ouluun matkaa kertyy 100 kilometriä. Ylivieska on sisämaassa noin 50 kilometrin päässä. Alue sijoittuu Valtatieltä 8 tultaessa Alavieskaan vievän Mehtäkyläntien oikealle puolelle.

Pohjoisesta Valtatietä 8 tulevat seuravieraat noudattavat ajoreittiä Oulu – Raahe – Pyhäjoki – Yppäri. Etelästä saapuvat seuravieraat noudattavat ajoreittiä (Valtatie 8) Kokkola – Kalajoki – Yppäri. Idästä tulevat noudattavat ajoreittiä Ylivieska – Alavieska – Mehtäkylä - Yppäri.

Seura-alueella on hyvät sisääntulotiet, jotka mahdollistavat pääteiltä joustavan pääsyn alueelle. Seura-aluetta lähestyttäessä seurataan opastusta.

Ajoreitit tulosuunnittain

 

Vältä ruuhka-aikaa

Täyttöliikenteen ennusteenmukaiset ruuhka-ajat ovat ke - to klo 22 - 04 sekä to - pe klo 16 - 04. Jos on mahdollista, seura-alueelle kannattaa saapua muuna kuin ruuhka-aikana. Näin täyttö sujuu nopeammin ja liikennejonossa kuluu vähemmän aikaa.

 

Huomioitavia seikkoja asumisessa ja liikkumisessa suviseura-alueella

Kun majoitut seura-alueelle, noudata annettuja ohjeita kalustosi suhteen. Huolehdi, että tonttisi edessä oleva neljän metrin ajoura on vapaana.  

  • Sijoita autosi ja majoitusyksikkösi liikenteenohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti.
  • Kiinnitä telttojen vaarna huolellisesti.
  • Avaa asuntovaunun tai -auton kaasupullokotelon lukitus ja aseta veivi näkyville.
  • Selvitä lähimmän alkusammuttimen sijainti ja toiminta.
  • Merkitse maksukuittiin majoitusalueesi sijainti suviseurakartasta löytyvillä koordinaateilla.
  • Varmista, että majoittujat tietävät asuntovaunussa tai -autossa olevan sammuttimen sijainnin ja osaavat käyttää sitä.          

Seura-alueen sisällä kuljetaan ainoastaan jalkaisin. Seuravieraita pyydetään käyttämään jalankululle nimettyjä väyliä. Kantavat soratiet on jätettävä vapaaksi täyttö- ja huoltoliikennettä varten. Seura-alue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä täyttöliikennettä lukuunottamatta yön ajaksi kello 1.00 - 6.00. Asumisessa ja liikkumisessa pyydetään ottamaan huomioon muut ihmiset.

Seura-alueella on runsaasti suoja-aidalla rajattuja isoja veto-ojia. Turvallisuuden varmistamiseksi suoja-aidat tulee säilyttää ehjinä. Alueella menee kaksi voimalinjaa, jotka toimivat kulkuväylinä. Sähkölinjojen alle majoittuminen on kiellettyä.