Suviseurajärjestelyt

 

Vuoden 2014 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu tutut jouluevankeliumin sanat ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2: 10). Tunnuslause johdattaa kuulijat joulunajan tapahtumiin, seudulle, jonne enkeli toi viestin työn keskellä oleville paimenille. Samalla tavalla arkisen työn äärestä kokoonnutaan myös suviseuroihin, joissa on kuultavissa turvallinen ilosanoma Vapahtajasta. Nykypäivä on usein täynnä huolia ja huolestuneisuutta. Jumalan valtakunnassa uskovaiset saavat kokea iloa ja rauhaa.

Ajatus Oulaisissa järjestettävistä suviseuroista sai alkunsa jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Lopullisen päätöksen SRK teki vuosikokouksessaan 2010: käytännön toimet aloitettiin kuitenkin jo vuonna 2008. Vuonna 2014 järjestettävissä suviseuroissa tulee kuluneeksi tasan sata vuotta Oulaisissa järjestetystä ”kristittyjen isosta kokouksesta”, jossa päätettiin muun muassa yleisen, koko maan kattavan Keskusyhdistyksen perustamisesta.

Alun perin suviseurojen paikkaa haettiin päävastuuta kantavan Oulaisten alueelta. Sopivin maa-alue löytyi loppujen lopuksi Pyhäjoen puolelta Yppäristä. Oulaisten ja Pyhäjoen lisäksi järjestelyvastuussa on 12 lähialueen rauhanyhdistystä: Merijärvi, Kalajoki, Kalajoen Mehtäkylä, Alavieska, Rautio, Saloinen, Raahe, Pattijoki, Vihanti, Alpua, Haapavesi ja Kärsämäki. Valmisteluja on tehty jo useamman vuoden ajan ja kaiken kaikkiaan yli 400 vastuuhenkilöä on tutustunut tehtäväänsä aiemmissa suviseuroissa. Järjestelyt ovat sujuneet aikataulun mukaan ja myönteisessä hengessä. Myös lupa-asiat viranomaisten kanssa on saatu sovittua hyvässä yhteisymmärryksessä.

Jokainen on sydämellisesti tervetullut vierailemaan suviseuroissa ja kuulemaan Jumalan sanaa. Järjestäjien toiveena on, että seuravieraat saisivat lähteä suviseuroista kedon paimenten tapaan ilo sydämellään. Betlehemin paimenista kerrotaan, että he palatessaan tallin seimen ääreltä kiittivät ja ylistivät Jumalaa. ”Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu”.