Terveyspalvelut

Varaudu riittävän hyvin kenttäolosuhteisiin

Kenttäolosuhteissa infektiot (esim. oksennus- ja ripulitaudit) leviävät helposti. Sairastuneen yleiskunto voi laskea nopeasti. Sairaana on hyvä jäädä kotihoitoon, ja Suviseuroissa esimerkiksi vatsatautiin sairastunutta kehotetaan siirtymään kotihoitoon infektion leviämisvaaran vuoksi. Mikäli joudut sairaalahoitoon vatsataudin takia, kerro olleesi Suviseuroissa, jotta mahdollinen epidemian lähde voitaisiin jäljittää.

Käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää epidemioiden ehkäisyssä. WC:ssä käynnin jälkeen ja ennen ruokailua on tarpeen pestä kädet vedellä ja saippualla sekä laittaa desinfektioainetta kuiviin käsiin. Desinfektioainetta on käytettävissä ravintolan ja grillin linjastolla.

Saippuaa ja desinfektioainetta on hyvä varata asuntovaunu- ja telttamajoitukseen. Desinfiointiainetta on myynnissä myös seuramyymälässä ja suviseura-apteekissa.

Puhdasta juomavettä saa juomavesipisteistä tai ostamalla pullotettua vettä myymälöistä. Ostaessasi ruokaa litramyynnistä osta kerrallaan vain yhtä ruokailukertaa varten, sillä ruoka pilaantuu lämpimässä nopeasti.
Suviseura-alueelle ei voi tuoda lemmikkieläimiä turvallisuus- ja hygieniasyistä. Huolehdi riittävän ajoissa lemmikkieläimillesi hoitopaikka Suviseurojen ajaksi.

Ensiapuasema

Suviseurojen ensiapuasemalla toimii päivystysvastaanotto torstaista 29.6. klo 10:00 lähtien maanantaihin 3.7. klo 15:30 saakka. Päivystys on tarkoitettu ainoastaan välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Muut terveyden- ja sairaanhoitoa koskevat asiat hoidetaan oman kotipaikkakunnan terveyskeskuksessa. Huolehdi Suviseuroihin mukaan säännöllisesti tarvittavat lääkkeet, mahdolliset hoidon vaatimat hoitotarvikkeet ja voimassa olevat reseptit.

Ensiapuaseman puhelinnumero Suviseurojen aikana +358 40 132 0753.

Tarvikekulujen kattamiseksi ensiapuasemalla peritään poliklinikkamaksu 10e/henkilö.

Ensihoito

Ensihoitoyksikkö hälytetään yleisestä hätänumerosta 112 tai ottamalla yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai liikenteenohjaajaan. Mahdollista hälytystilannetta varten merkitse etukäteen seuraohjelman karttaan oma sijaintisi. Ensihoitoyksikkö päivystää seura-alueella koko seurojen ajan.

Apteekki

Ensiapuaseman läheisyydessä palvelee suviseura-apteekki, jonka valikoimasta löytyy tavallisimpia itsehoitolääkkeitä (mm. kipu-, allergia-, närästys-, ummetus- ja ripulilääkkeet), haavan- ja ihonhoitotuotteita sekä muita apteekkituotteita. Lääkärin määräämät reseptilääkkeet kuljetetaan suviseura-apteekkiin Porin Asema-apteekista muutaman kerran päivässä.

Apteekin aukioloajat:

torstai – sunnuntai 10 – 22
maanantai 10 – 14

Lasten hoivapaikka

Lasten hoivapaikka sijaitsee keskuskentällä. Lasten hoivapaikan kokonaisuuteen kuuluvat eksyneiden lasten hoivapaikka, pienten lasten ruokintatila (mikrot ruoan lämmitykseen) ja lasten pesupaikka. Eksyneiden lasten hoivapaikan ollessa kiinni lapset saatetaan turvatoimistoon. Huolehdittehan lapsenne vaatteisiin nimilapun tai lapselle rannekkeen, jossa on vanhempien puhelinnumerot. Rannekkeita myydään infossa sekä myymälän ja ravintolan kassoilla.

Eksyneiden lasten hoivapaikan puhelinnumero +358 40 1320 760.

Pienten lasten ruokailutilan aukioloajat

torstai 11 – 23
perjantai – sunnuntai 9 – 23
maanantai 9 – 15

Eksyneiden lasten hoivapaikan aukioloajat:

torstai 10 – 24
perjantai – sunnuntai 9 – 24
maanantai 9 – 15

Lasten pesupaikat

Pesupaikat sijaitsevat vessojen läheisyydessä sekä keskusalueella. Pesupaikat on tarkoitettu vaippaikäisille lapsille. Ripulilapsille on oma pesutila. Otathan mukaan omat pyyhkeet, vaipat ja pesuaineet.

Lasten pesupaikkojen aukioloajat:

torstai 11 – 23
perjantai 9 – 23
lauantai 9 – 24
sunnuntai 9 – 23
maanantai 9 – 15

Vanhusten levähdyspaikka

Vanhusten levähdyspaikka on tarkoitettu ikänsä tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi lepohetkeä tarvitsevalle seuravieraalle. Vanhusten levähdyspaikan läheisyydessä on lääkintälaitteiden ja apuvälineiden latauspiste, jossa voi myös käyttää omaa, verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Levähdyspaikan aukioloajat:

torstai 12 – 20
perjantai – sunnuntai 9 – 20
maanantai 9 – 15

INVA-alue

INVA-alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä INVA-pysäköintilupa. INVA-alueen suihkut ja WC on tarkoitettu ainoastaan liikuntaesteisten tai erityistä tukea tarvitsevien seuravieraiden käyttöön. Omaiset ja saattajat käyttävät yleistä WC:tä ja suihkua.

Sähköpaikat

INVA-alueelle varataan sähköpaikka-alue niiden seuravieraiden käyttöön, jotka sairautensa vuoksi tarvitsevat välttämättä verkkovirtakäyttöistä hoito-, lääkintä- tai muuta apulaitetta. Sähköpaikkaa tarvitsevat tekevät sitä koskevan kirjallisen hakemuksen etukäteen terveydenhuoltotoimikunnalle, joka jakaa paikat hakijoille käyttötarpeen perusteella. Sähköpaikkojen hakuohjeet löytyvät alla olevasta linkistä.

Vanhusten levähdyspaikan yhteyteen on varattu tila lääkintälaitteiden tai apuvälineiden lataamiseen. Siellä on myös mahdollisuus käyttää omaa verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Tiedusteluja voi lähettää sähköpostiin:

sahkopaikat@suviseurat.fi

Hakuohje