Seuramerkki

Suviseurojen visuaalisen ilmeen suunnittelun lähtökohtana on ollut seurojen tunnuslause ”Minä olen ylösnousemus ja elämä” (Joh. 11:25).

Suunnitteluryhmä huomioi suunnitelmissaan myös vuonna 2017 vietettävät Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden sekä uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuoden.

Ryhmä pohti lisäksi suviseura-alueen luonnon ja historian merkitystä. Suviseura-alue on aivan Porin keskustan tuntumassa Kokemäenjoen kahden sivuhaaran välisillä luodoilla. Täältä alkaa Kokemäenjoen laaja linturikkaudestaan tunnettu suistoalue.

Näiden ajatusten pohjalta ryhmä toteutti lintu-luonto-vesi – aiheisen suviseuramerkin.

Seuramerkissä vapaiden taivaan lintujen lentosuunta on ylöspäin, kohti taivasta. Lintujen valkoinen väri kuvastaa puhtautta. Valkoinen on myös ylösnousemuksen ja uskonpuhdistuksen väri. Merkin kolme lintua voidaan nähdä symbolina Jumalan kolmiyhteydestä.

Joen vesi virtaa kuvassa Suomen lipun sinisessä värissä, joka samalla juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta.

Luotojen vehreyttä ja sen vihreää kasvua ja elämää kuvastaa merkin keskellä viheriöivä ruohonauha. Vihreä on elämän ja kasvun väri.

Seuramerkin visuaalinen ilme ja sinivalkoinen väritys toistuvat Suviseurojen juhlaportissa sekä kaikissa painotuotteissa ja tilojen somistuksissa.