SRK:n Suviseurat Porissa 30.6.–3.7.2017

SRK:n Suviseurat Porissa 30.6.–3.7.2017

Kesän 2017 Suviseurat pidettiin Porissa kaupungin keskustan tuntumassa Kokemäenjoen luodoilla. Kokemäenjoki haarautuu Porin keskustan kohdalla neljäksi uomaksi, joiden välisiä saaria porilaiset sanovat luodoiksi. Täältä alkaa Pohjoismaiden laajin jokisuistoalue, joka maankohoamisen ja joen tuoman aineksen kerrostumisen vuoksi laajenee jatkuvasti jokisuulta merelle päin.

Suviseura-alue sijoittuu Kirjurin-, Hanhi- ja Raatimiehenluodon alueelle. Kaupungin torilta alueelle on matkaa reilu kilometri. Koko 200 ha:n yhtenäinen seura-alue on Porin kaupungin omistuksessa. Hieman yli 100 ha alueesta on viljeltyä peltoa. Muu alue on suurten tapahtumien pitopaikoiksi rakennettuja alueita, joihin sisältyvät mm. Kirjurinluodon Areena ja Raatimiehenluodon palvelupuisto.

Minä olen ylösnousemus ja Elämä

Porin Suviseurojen tunnuslause on ”Minä olen ylösnousemus ja elämä” (Joh. 11:25). Tunnuslause on Jeesuksen ja hänen ystäväperheensä jäsenen, Martan, keskustelusta, jonka he kävivät ennen kuin Jeesus herätti kuolleista Martan ja Marian veljen, Lasaruksen. Jeesus sanoi Martalle: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä, joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.” (Joh. 11:25–26). Tunnuslause pysäyttää meidät ajattelemaan, mikä on uskomme perustus sekä uskomme ja elämämme päämäärä.

Suviseurajärjestelyistä vastaavat  Satakunnan, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen kaksitoista rauhanyhdistystä. Kun Suviseurat v. 1946 pidettiin edellisen kerran Porissa, elettiin sotien jälkeistä pula-aikaa. Siionin Lähetyslehdessä olleessa seurakutsussa mainittiin: ”Seuravieraita pyydetään varaamaan mukaan evästä, mahd. elintarvikekortit sekä annostarjoilun helpottamiseksi välttämättä lautanen, lusikka, lasi ja kahvikupit.”

Toivomme, ettei vastaavanlaista kutsua tarvitse tänä vuonna lähettää. Pyrimme siihen, että suviseuravieraille olisi evästä ja muutoinkin olosuhteet olisivat sellaiset, että kaikilla olisi mahdollisuus hiljentyä turvallisesti kuulemaan ja uskomaan Jumalan sanaa.

Olet sydämellisesti tervetullut Suviseuroihin Poriin!

Päätoimikunta