3.7.2017

Porin Suviseurat ovat päättyneet

SRK:n Suviseurat Porissa ovat päättyneet. Seurat alkoivat torstaina aattoseuroilla. Viralliset avajaiset olivat perjantaina. Tilaisuudessa puhuivat arkkipiispa Kari Mäkinen, SRK:n johtokunnan silloinen puheenjohtaja Viljo Juntunen sekä suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli.

Suviseuratunnuksena oli ”Minä olen ylösnousemus ja elämä” (Joh. 11:25).

Hetki sitten päätoimikunnan varapuheenjohtaja Arvo Räisälä totesi loppusanoissaan, että tavoitteena oli järjestää tavalliset ja turvalliset Suviseurat. Päätarkoituksena oli, että Jumalan Sana ja evankeliumi saisivat kuulua ja että mahdollisimman moni saisi kokea löytäjän iloa.

Räisälä halusi kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa näitä suviseuroja, mutta ennen kaikkea Jumalaa ja hänen rakkauttaan, joka meissä vaikuttaa.

Kävijämäärä oli ennätyksellinen, lauantaina oli 87 000 seuravierasta. Yli puolet seuravieraista oli lapsia ja nuoria. Seuravieraita oli 30 eri kansallisuudesta. Seurapuheita tulkattiin kahdeksalle eri kielelle. Seurat välitettiin Kesäseuraradion kautta. Nettiradiota kuunneltiin ympäri maailmaa.

Seurailmat olivat erinomaiset. Aurinko helli viikonlopun aikana, ja pieni tuuli vilvoitti seuravieraita. Maanantaina aamulla ropisi hieman vettä. Seurajärjestelyt saivat osallistujilta runsaasti kiitosta.

Torstain tiedotustilaisuuden sekä perjantain puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksen teemoina olivat kristillinen avioliitto sekä naisen ja miehen tasa-arvo avioliitossa.

Vuoden 2018 Suviseurat järjestetään Äänekoskella. Päätoimikunnan puheenjohtaja Reijo Peura otti vastaan sorkkaraudan merkiksi siitä, että heille siirtyi vastuu purkamisesta ja ensi vuoden Suviseurojen järjestämisestä. Peura toivotti kaikki tervetulleiksi Äänekoskelle suviseuratunnuksella ”Sinun syntisi annetaan anteeksi” (Mark. 2:5).

Kesäseuraradio jatkaa lähetystään, vaikka seurat ovat päättyneet. Voit kuunnella jo lähetettyjä ohjelmia tai puheita Suviseuroista osoitteesta suviseurat.fi. Kesäseuraradiota voit kuunnella heinäkuun ajan osoitteesta rauhanyhdistys.fi. Osoitteesta löytyy myös tarkempi kesän ohjelma.