sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Ensiapu

Suviseurojen ensiapuasemalla toimii päivystysvastaanotto torstaista 27.6. klo 10 lähtien maanantaihin 30.6. klo 15 saakka.  Päivystys on tarkoitettu ainoastaan välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Muut terveyden- ja sairaanhoitoa koskevat asiat hoidetaan oman kotipaikkakunnan terveyskeskuksessa. Huolehdi suviseuroihin mukaan säännöllisesti tarvittavat lääkkeet, mahdolliset hoidon vaatimat hoitotarvikkeet ja voimassa olevat reseptit.

Ensiapuaseman toimistoon voi soittaa suviseurojen aikaan,

p. 040 714 8055

Tarvikekulujen kattamiseksi ensiapuasemalla peritään poliklinikkamaksu 10e/henkilö.

Kenttäolosuhteissa infektiot (esim. oksennus- ja ripulitaudit) leviävät helposti. Sairastuneen yleiskunto voi laskea nopeasti. Sairaana on hyvä jäädä kotihoitoon ja suviseuroissa esimerkiksi vatsatautiin sairastunutta kehotetaan siirtymään kotihoitoon. Mikäli joudut sairaalahoitoon vatsataudin takia, kerro olleesi suviseuroissa, jotta mahdollinen epidemian lähde voitaisiin jäljittää. Käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää epidemioiden ehkäisyssä. WC:ssä käynnin jälkeen on tarpeen pestä kädet vedellä ja saippualla sekä laittaa desininfektiosuihke kuiviin käsiin. Ennen ruokailua kädet desinfioidaan desinfektioaineella. Saippuaa ja desinfektioainetta on hyvä varata asuntovaunu- ja telttamajoitukseen. Suviseura -alueelle ei voi tuoda lemmikkieläimiä turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Ensiapupisteen aukioloajat:

torstai 10 - maanantai 15

 

Sairaankuljetus

 

Sairaankuljetus hälytetään yleisestä hätänumerosta 112 tai ottamalla yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai liikenteenohjaajaan. Mahdollista hälytystilannetta varten merkitse etukäteen seuraohjelman karttaan oma sijaintisi. Ambulanssi päivystää seura-alueella koko seurojen ajan.

 

Apteekki

 

Ensiapuaseman läheisyydessä palvelee suviseura-apteekki, jonka valikoimasta löytyy tavallisimpia itsehoitolääkkeitä, sidetarpeita ja muita apteekkituotteita. Lääkärin määräämät reseptilääkkeet kuljetetaan suviseura-apteekkiin Vaasan Kuninkaan Apteekista muutaman kerran päivässä.

Apteekin aukioloajat:

torstai-sunnuntai 10–22

maanantai 10–14

 

Vanhusten levähdyspaikka

 

Vanhusten levähdyspaikka on tarkoitettu ikänsä tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi lepohetkeä tarvitsevalle seuravieraalle. Vanhusten levähdyspaikan läheisyydessä on lääkintälaitteiden ja apuvälineiden latauspiste, jossa voi myös käyttää omaa, verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Levähdyspaikan aukioloajat:

torstaina 12–18

perjantai-sunnuntai 9–20

maanantai 9-14

 

Infektiot tarttuvat helposti kenttäolosuhteissa


- Pese kädet säännöllisesti: aina ennen ruokailua ja aina wc-käynnin jälkeen.

- Ravintolan ja grillien tarjoilulinjastolla on käytettävissä käsien desin- fiointiainetta.

- Desinfiointiainetta on myynnissä myös seuramyymälässä.

- Puhdasta juomavettä saa juomavesipisteistä tai ostamalla pullotettua vettä myymälöistä.

- Osta ruokaa litramyynnistä vain yhtä ruokailukertaa varten, sillä ruoka pilaantuu lämpimässä nopeasti.

Lemmikkieläimet

Suviseura-alueelle ei voi tuoda lemmikkieläimiä turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Inva -alue

INVA-alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä INVA -pysäköintilupa. INVA-alueen suihkut ja WC on tarkoitettu ainoastaan liikuntaesteisten tai erityistä tukea tarvitsevien seuravie-raiden käyttöön. Omaiset ja saattajat käyttävät yleistä WC:tä ja suihkua.

Sähköpaikat

INVA-alueelle varataan sähköpaikka-alue niiden seuravieraiden käyttöön, jotka sairautensa vuoksi tarvitsevat välttämättä verkkovirtakäyttöistä hoito-, lääkintä- tai muuta apulaitetta. Sähköpaikkaa tarvitsevat tekevät sitä koskevan kirjallisen hakemuksen etukäteen terveydenhuoltotoimikunnalle, joka jakaa paikat hakijoille käyttötarpeen perusteella. Vanhusten levähdyspaikan yhteydessä on varattu tila lääkintälaitteiden tai apuvälineiden lataamiseen. Siellä on myös mahdollisuus käyttää omaa, verkkovirralla toimivaa spira-laitetta.

Lasten hoivapaikka

Lasten hoivapaikka sijaitsee keskuskentällä. Lasten hoivapaikan kokonaisuuteen kuuluu eksyneiden lasten hoivapaikka, pienten lasten rintaruokintatila (mikrot ruoan lämmitykseen) ja lasten pesupaikka.  Lasten hoivapaikan ollessa kiinni eksyneet lapset saatetaan turvatoimistoon. Huolehdittehan lapsenne vaatteisiin nimilapun tai lapselle rannekkeen, jossa on vanhempien puhelinnumerot. Rannekkeita myydään infossa sekä myymälän ja ravintolan kassoilla. Eksyneiden lasten hoitopaikkaan voi soittaa suviseurojen aikaan,

p. 040 714 8056

Lasten hoivapaikan aukioloajat:

torstai 10 - 23

perjantai 9 - 23

lauantai 9 –24

sunnuntai 9 - 23

maanantai 9 – 15

Lasten pesupaikat

Pesupaikat sijaitsevat vessojen läheisyydessä. Pesupaikat on tarkoitettu vaippaikäisille lapsille. Ripulilapsille oma pesutila. Otathan mukaan omat pyyhkeet, vaipat ja pesuaineet.

Lasten pesupaikkojen aukioloajat:

torstai klo 11 - 23

perjantai klo 8 - 23

lauantai klo 8 - 24

sunnuntai 8 - 23

maanantai 8 – 15