sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Suviseurajärjestelyt

 

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmista 27, sen ensimmäisestä jakeesta sanat ”Herra on minun valoni ja apuni”. Psalmin sanoma on rohkaiseva ja antaa toivon näköaloja: Se valo joka näkyy uskovaisessa ihmisessä ei ole lähtöisin hänestä itsestään. Ei myöskään se voima, joka tukee ja johdattaa taivaan tien kulkijaa. Jumalan rauhaa ja sovitusta etsivälle ihmiselle psalmin viesti on myös hyvää sanomaa. Tällaisen valon ja Jumalan voiman yhteyteen on turvallista käydä parannuksessa ja uskossa.

Päätös hakea suviseuroja Vaasaan tehtiin Vaasanseudun rauhanyhdistyksen yleisessä kokouksessa jo vuonna 2004. Tästä alkoi valmistelutyö sopivan suviseurakentän kartoittamisella. Kesällä 2011, mittavien selvitysten lopputuloksena seurakentäksi varmistui Söderfjärdenin peltoaukeaman luoteisosa. Samana kesänä SRK:n vuosikokous teki lopullisen päätöksen Vaasan suviseurojen myöntämisestä vuodelle 2015. Perusteellisempi seurajärjestelyihin tutustuminen alkoi Pudasjärven suviseuroissa 2013 ja jatkui Pyhäjoen suviseuroissa 2014, jossa Vaasan suviseuraorganisaatio tutustui kaikkiin seuravalmisteluihin käytännön tasolla sekä huolehti suviseurakaupungin purkamisesta.

 

 

Vaasanseudun rauhanyhdistyksen lisäksi suviseurojen järjestelyvastuussa ovat seuraavat Pohjanmaalla ja Eteläpohjanmaalla sijaitsevat rauhanyhdistykset: Alajärven, Alavuden, Evijärven, Kauhajoen, Kauhavan ja Lapuan, Lappajärven, Pietarsaaren, Seinäjoen, Vimpelin ja Ähtärin ja sen ympäristön rauhanyhdistykset. Lisäksi Kokkolan rauhanyhdistys on osallistunut merkittävällä tavalla seurajärjestelyiden tukemiseen.

Järjestelyt ovat sujuneet aikataulun mukaan ja myönteisessä hengessä. Yhteistyö kaupungin ja lupaviranomasten sekä maanomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa on sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä.

Jokainen on sydämellisesti tervetullut vierailemaan suviseuroissa ja kuulemaan Jumalan sanaa. Järjestäjien toiveena on, että suviseuravieraat saisivat pysähtyä muuttolintujen tapaan levähdyspaikalle ja omakohtaisesti kokea psalmin sanat "Herra on minun valoni ja apuni".