sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Seuratunnus ja meri seurojen graafisen ilmeen suunnittelun lähtökohtana
 

Seuramerkin ilmeessä on tunnistettavissa kolme erillistä kokonaisuutta: tunnuslause, risti ja taustagrafiikka. Tunnuslause on poikkeuksellisesti sekä suomeksi että ruotsiksi huomioiden seura-alueen kaksikielisyyden. Tunnuslauseen typografia on vahvan särmikäs ja konstailematon, selkeästi tähän aikaan kiinnittyvä. Teksti on sommiteltu runomaisesti väripinnoista muodostuvan grafiikan päälle. ”Herra on minun valoni ja apuni” – tässä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee. 

Seuramerkin tärkein tunnus on tekstin yhteyteen sommiteltu risti. Risti on kristillisyyden keskeisin symboli. Se kertoo lunastajasta, Herrasta Jeesuksesta, elämämme valosta, turvasta ja avusta. 

Seuramerkin värimaailma on merellinen, mikä sopiikin lähes meren rannalla järjestettävien seurojen tunnukseen. Grafiikka muodostuu erisävyisistä sinertävistä ja vihreistä väripinnoista. Väreistä voidaan nähdä muodostuvan taivas ja meri/maa. Toisaalta grafiikkaan muodostuu toiveikas valon säde - Herran valo.  

Seuramerkki, keskuskentällä sijaitseva seuraportti ja suviseuratelttaan rakennettava puhujankoroke ovat suviseurojen perinteisiä tunnuksia ja ne suunnitellaan suviseuroja varten vuosittain. Portti ja puhujankoroke saavat ilmeensä seuramerkin elementeistä.