sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Suviseurasanasto

Jos et ole ennen käynyt suviseuroissa, voivat jotkut sanat ja niiden merkitys mietityttää. Tähän on koottu selityksiä sanoille, joita suviseuroissa esiintyy. Lisää tietoja löytyy myös seuraohjelmasta.

Iso teltta: Iso valkoinen teltta suviseura-alueen keskellä. Isossa teltassa lauletaan virsiä ja Siionin Lauluja sekä pidetään suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset. Siellä luetaan seura-alueen kaiuttimista kuuluvat kuulutukset.

Juhlaportti: Juhlaportti on yksi suviseurojen tunnusmerkki ja se kuvaa seuratunnusta. Se sijaitsee keskeisellä paikalla seura-aluetta ja toimii myös kohtaamispaikkana.

Keppikeräys: Lapsille mieluinen työ suviseuroissa on kerätä roskia kepin päässä olevan tikun avulla poimien. Siitä käytetään nimitystä keppikeräys.

Keskuskenttä: Suviseurojen keskuskentällä tarkoitetaan ruokalan, juhlaportin, eri maiden lippurivistön ja ison seurateltan muodostamaa suviseurakaupungin ’keskustaa’.

 

 

Julkaisumyymälä: SRK:n kustantamien julkaisujen myymälä.

Laukkumyynti: Kylmälaukuista myytävä jäätelö ilahduttaa paitsi seuravieraita, mutta vielä enemmän jäätelöä myyviä lapsia. Jäätelön laukkumyyjäksi pääseminen on lasten unelma suviseuroissa.

Litramyynti: Seura-alueella myydään höyryävän lämpimiä ruokia litroittain ostajien omiin astioihin litramyyntipisteissä. Ruokaa voi ostaa omaan kattilaan ja syödä omassa asuntovaunussa.

Seurateltta/suviseurateltta: kts. iso teltta

SRK: Kirjainlyhennys Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksestä. SRK järjestää suviseurat kulloinkin järjestelyvastuussa olevien rauhanyhdistysten kanssa.

Suvikset: Puhekielinen lyhennys sanasta suviseurat

Tunnuslause: Tunnuslause on yleensä raamatunjae, joka on seurojen tunnus. Se vaihtuu vuosittain, ja suviseurojen organisaatio valitsee sen.