sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

ALUEELLE MAJOITTAUTUMINEN

TURVALLISUUSOHJEITA SEURA-ALUEELLA MAJOITTUMISESTA

Kun majoitut seura-alueelle, noudata annettuja ohjeita kalustosi (esim. auto + asuntovaunu / asuntoauto, etuteltta, pikkuteltta) sijoittamisessa:

- Sijoita majoituskalustosi liikenteenohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti.
- Huolehdi tonttisi edessä ja takana oleva neljän metrin ajokäytävän pysyminen aina täysin vapaana.
- Varmista että etäisyys seuraavaan asuntovaunuun / -autoon on vähintään neljä metriä
- Auto sijoitetaan tontilla niin, että hätätilanteessa sillä pääsee ajamaan suoraan pois majoitustontilta.
- Majoitustontilla saa olla enintään kaksi henkilöautoa. Kolmas viedään pysäköintipaikalle (AP) seura-alueen täyttöteiden lähelle ja tuulilasiin kiinnitetään pysäköintilipuke. Lipukkeen saa kenttämaksujen kerääjältä tai kenttämajoitusten maksupisteestä.
- Merkitse kenttämaksukuittiin majoitusalueesi sijainti suviseurakartasta löytyvillä koordinaateilla (esim. G12) ja aseta kuitti näkyvälle paikalle vaunun tai auton ikkunaan.
- Avaa asuntovaunun tai -auton kaasupullokotelon lukitus ja aseta veivi helposti saataville.
- Varmista, että majoittujat löytävät asuntovaunun/-auton sammuttimen ja osaavat käyttää sitä.
- Selvitä lähimmän kentän alkusammuttimen sijainti ja toiminta.
- Kiinnitä telttojen maakiilat huolellisesti kovan tuulen varalta.

KALUSTON SIJOITTAMINEN MAJOITUSTONTILLE

Suviseurakenttä on jaettu majoitustontteihin. Tonttien rajat ovat joustavat niin, että tarpeen vaatiessa vieressä majoittujien telttoja voidaan sijoittaa majoitustontille, joka muutoin jäisi vajaaksi.

Seurakentällä on kolmea eri kokoa olevia tontteja. Esimerkkipiirroksista selviää tonttien koko ja täyttöperiaate. Suunnittele jo kotona majoituskalustosi sijoitus tontille. Mikäli seuravieraan majoituskalusto ei mahdu turvallisesti tontille, liikenteenohjaajat osoittavat hänelle toisenkin tontin, joka on täyttöjärjestyksestä johtuen yleensä ensimmäisen perässä.

Majoitustonttien koko on muuttunut. Yleisin tonttikoko on nyt 12,5 x 6,5 metriä. Asuntovaunu ja vetoauto mahtuvat yleensä peräkkäin tontille, jolloin autoa ei tarvitse erikseen kääntää. Vetoauton viereen mahtuu teltta tai perheen toinen auto ja vaunun viereen etuteltta. Osa asuntoautoista ohjataan alueille, joilla tontit ovat 9,0 x 6,5 metriä. Asuntolinja-autojen tontin koko on 14,5 x 8,6 metriä ja palokujat niiden välissä 6 m:n levyiset.

Asuntovaunutontti

Asuntoautotontti

Asuntolinja-autotontti