sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia suviseuroista

 

Onko suviseuroihin kaikille vapaa pääsy?

Suviseuroihin ovat kaikki tervetulleita katselemaan ja kuuntelemaan sekä tapaamaan ystäviään. Järjestäjien toiveena on, että mahdollisimman moni pysähtyisi kuuntelemaan elävän Jumalan Sanan saarnaa, jonka keskeisin sisältö on syntien anteeksiantamuksen ilosanoma kaikille, jotka haluavat kuulla ja uskoa sen.

Suviseuroissa ei peritä osallistumismaksua. Myös auton pysäköinti on ilmaista. Sen sijaan majoittuminen seura-alueella on maksullista.

Voiko suviseuroja kuunnella internetissä?

Kyllä, suviseuroja voi kuunnella internetissä suviseurojen omilla sivuilla. Seuroja voi kuunnella myös useilla paikallisradiotaajuuksilla. Linkki seuraradion internet-virtaan julkaistaan seuraradion sivuilla ennen seurojen alkua.

Miten suviseuroihin voi tulla?

Suviseuroihin voit tulla omalla autolla tai linja-autolla. Lähin linja-auto - ja rautatieasema sijaitsevat Vaasan keskustassa, noin 10 kilometrin päässä suviseura-alueesta. Vaasan keskustasta on päivittäinen linja-autokuljetus suviseuroihin. Katso tarkemmin aikataulut kohdan "liikenne" alta.  

Miten sitovia reittisuositukset ovat saavuttaessa suviseura-alueelle?

Järjestäjät ovat suunnitelleet suviseura-alueelle tulevan liikenteen mahdollisimman turvalliseksi ja sujuvaksi. Reittisuositusten noudattamisella ehkäistään ruuhkia, vähennetään jonotusta ja vältytään herkästi ruuhkautuviin risteyksiin joutumista. Reittisuositusten noudattaminen nopeuttaa seuravieraan matkaa ja vähentää suviseuraliikenteestä paikallisille asukkaille aiheutuvaa haittaa.

Montako ajoneuvoa saa pysäköidä yhdelle majoitustontille?

Pelastusviranomaiset ovat antaneet luvan enintään kahdelle ajoneuvolle asuntovaunun lisäksi. Ajoneuvot tulee pysäköidä niin, että niillä pääsee hätätilanteessa siirtymään suoraan pois tontilta. Mahdollinen kolmas ajoneuvo sijoitetaan kentän laidoilla olevaan aluekohtaiseen pysäköintiin (AP).

Miksi majoitustontin etu- ja takapuolella olevalle 4 metrin palokujalle ei voi laittaa telttaa tai autoa?

Pelastusviranomaiset edellyttävät, että majoitustontin etu- ja takapuolella oleva neljän metrin ajokäytävä eli palokuja pysyy kaikissa tilanteissa täysin esteettömänä. Sille ei saa sijoittaa mitään majoituskalustoa: ei henkilöautoa, asuntovaunua tai -autoa eikä telttaa. Ei edes pientä osaa niistä saa ulottua palokujalle. Näin turvataan pelastuskalustolle hätätilanteessa esteetön kulku. Majoitustonttien rajat on merkitty maahan. Mikäli seuravieraat sijoittavat majoituskalustoa palokujalle, seuraa siitä siirtokehotus.

Miten voin varata majoituksen suviseurojen ajaksi?

Majoitustoimikunta on varautunut tarjoamaan monenlaista majoitusta suviseurojen ajaksi. On yhteismajoitusta, jota järjestetään muun muassa kouluilla ja yksityismajoitusta, jossa voi vuokrata esimerkiksi mökin suviseurojen lähialueilta. Majoituksen varaamisessa tarvittavat yhteystiedot ja verkkokauppa löytyvät tältä sivulta .

Miten suviseuroihin tulee varustautua?

Suviseura-alueella on peruspalvelut: seuraravintola, myymälä, pankki- ja postipalvelut ja terveysasema. Kannattaa varata sään vaihtelujen mukaisesti erilaisia vaatteita, kumisaappaat ja lämpimät vaatteet ovat myös tarpeen. Kannattaa ottaa mukaan sellaiset kengät, joilla on hyvä kävellä ulkona vaihtelevassa maastossa, nurmikolla, metsäpolulla ja hiekkatiellä.

Olen loukannut jalkani ja liikkumiseni on vaivalloista. Voinko päästä majoittumaan inva-alueelle?

Inva-alue on tarkoitettu seuravieraille, joilla on Poliisin myöntämä invapysäköintilupa. Väliaikaisen vamman vuoksi ei siis ole mahdollista päästä inva-alueelle. Toivottavasti pääset majoittumaan kohtuullisen matkan päähän seurakentän palveluista. Saarnat kuuluvat kaiuttimien ja kenttäradion kautta koko seura-alueelle.

Miten autolla ajoa on rajoitettu?

Turhaa autolla ajamista seura-alueella tulee välttää. Seura-alueen sisällä kuljetaan ainoastaan jalkaisin. Kantavat soratiet on jätettävä vapaaksi täyttö- ja huoltoliikennettä varten. Seura-alue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä täyttöliikennettä lukuun ottamatta yön ajaksi kello 01—06. Liikenteen ohjaajat huolehtivat, että yön aikana alueelle saapuvat henkilöautot pysäköidään seura-alueen laidoilla oleville P-alueille.

Mistä saan tietoa suviseuroissa myytävien ruokien soveltuvuudesta minulle?

Suviseuroissa pyritään palvelemaan seuravieraita monipuolisesti myös ruuan myynnissä. Erilaiset ruokavaliot on huomioitu ja toivomme, että jokaiselle löytyy sopivaa syötävää.

 

 

 

 

Mitä erityisruokavaliota noudattavan tulisi ottaa huomioon?

Ravintolakatoksesta saa tavallisimmat erityisruokavaliotuotteet (laktoositon, maidoton, gluteeniton). Kaikkien tarjottavien tuotteiden tuotetiedot löytyvät suviseurojen nettisivuilta, infopisteestä sekä kaikista ravintolakatoksen tarjoilupisteistä pyydettäessä. Moniallergisten on hyvä tutustua tuoteselosteisiin etukäteen ja tarvittaessa varata mukaan itselle sopivia elintarvikkeita.

Millaiset maksukortit käyvät?

Suviseuroissa voi maksaa käteisellä ja pankki-, Visa-, MasterCard-, Visa Electron -, Diners Club - ja American Express –korteilla. Kassoilla maksettaessa suurin vastaanotettava raha on 50 euron seteli. Sitä suuremmat voi käydä vaihtamassa kenttäpankissa.

Onko jätteiden lajittelua?

Suviseuroissa lajitellaan pullot, ravintolan biojäte sekä energiajae. Seura-alueella pullot kootaan erityisiin palautuspisteisiin, majoitusalueella syntyvä jäte kerätään energiajakeena ja toimitetaan voimalaitokselle poltettavaksi. Lisäksi seurojen rakentamisessa ja purkamisessa syntyvät puu- ja metallijäte lajitellaan erikseen.

Miten voin maksaa kenttämaksun?

Kenttämaksu maksetaan etukäteen internetin kautta omilla pankkitunnuksilla suviseurojen verkkosivuilla. Kuitti tulostetaan mukaan ja kiinnitetään näkyvälle paikalle joko asuntovaunuun tai telttaan.

Voiko suviseura-alueelle tuoda lemmikkieläimiä?

Ympäristöhygienian ja yleisen turvallisuuden takaamiseksi lemmikkieläinten tuominen suviseura-alueelle on kielletty.

Miksi en voi varata paikkaa kaverille tai sukulaiselle?

Seuravieraita tulee alueelle samanaikaisesti useasta suunnasta. Eri suuntien liikenne pyritään pitämään erillään. Varaamisesta alueelle syntyvien aukkojen täyttö aiheuttaa ristiin kulkevaa liikennettä ja synnyttää vaaratilanteita. Lähekkäin majoittuminen edellyttää, että majoittujat tulevat peräkkäin samasta suunnasta seura-alueelle.

Miksi ei saa pystyttää telttaryhmiä?

Usean teltan ryhmät ovat onnettomuusalttiita, varsinkin, jos ne on yhdistetty saman pressun alle. Niistä saattaa aiheutua myös häiriötä naapurustolle.

Voiko alueella ladata kännykän?

Alueella on kännykänlatauspiste, joka sijaitsee kioskin yhteydessä. Ladattavaan kännykkään tulee olla oma laturi mukana. (Latauspisteessä ei ladata esimerkiksi tabletteja.)

Voiko toivoa lauluja väliajalle?

Suunnitelmat lauluista ja virsistä on tehty valmiiksi tammikuussa. Toivelaulutuokion lisääminen tässä vaiheessa ei onnistu, vaikka idea voisikin olla kannatettava.

Miksi suviseuraradio ei kuulu joka paikassa?

Lyhytaikaisessa radiolähetyksessä lähetystehot ovat pienemmät kuin pysyvämmällä radiotoiminnalla. Siksi kesäseuraradio ei kuulu yhtä hyvin kuin esimerkiksi Ylen kanavat. Noin 4,7 miljoonan kuulijan on kuitenkin mahdollista kuunnella kesäseuraradiota Suomessa. Internetin kautta kesäseuraradiota voi kuunnella kaikkialla, ja ohjelmat löytyvät seurojen jälkeen suviseurojen nettisivuilta.