sv en ru et de fr es hu Viittomakieli

Alueelle saapuminen

Suviseurakenttä sijaitsee 10 kilometriä Vaasan keskustan eteläpuolella Söderfjärdenin peltoaukealla. Seurakenttä avataan seuravieraille keskiviikkona 24. kesäkuuta kello 9.00, jonka jälkeen kentälle voi majoittua asuntovaunulla ja -autolla tai teltalla.

Seurakentälle majoittamiseen on laadittu täyttösuunnitelma, jotta kaikki seuravieraat pääsisivät turvallisesti ja mahdollisimman sujuvasti majoitustontilleen. Seuravieraiden tulee noudattaa liikenteen ohjaajien antamia ohjeita. Paikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen, ja lähekkäin majoittuminen edellyttää majoittujien saapumista alueelle peräkkäin.

 

Ajoreittisuositukset tulosuunnittain

Valitse edullisin matkareitti kartan avulla tai navigaattorilla kohti kohdetta VAASA. Tuttu SUVISEURAT -opastus alkaa lähellä Vaasaa tai kun tuloreitti poikkeaa VAASA -viitoituksesta. 

Kahdelle alueelle annetaan ajoreittisuositus. Noudattamalla ajoreittisuosituksia 1) vältät ruuhkia, 2) edistät liikenneturvallisuutta, 3) ehkäiset paikalliselle liikenteelle aiheutuvaa häiriötä ja 4) seura-alueen täyttö nopeutuu.

1. Keski-Pohjanmaa – Kajaani alueelta Sievin ja Lapuan kautta

Reittisuositus koskee kuntia Toholampi, Sievi, Ylivieska, Oulainen, Vihanti, Siikalatva, Nivala, Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Pyhäntä ja Kajaani. Älä tule Kokkolan kautta, vaan valitse reitti Kajaanista tai Oulaisten-Ylivieskan suunnalta Sieviin ja siitä reittiä Kaustinen – Kauhava – Lapua – Laihia Vaasaan. Saavut silloin seura-alueelle idästä. Matkapituus kasvaa vain 20 - 40 km lähtöpaikasta riippuen. Tiet ovat hyväkuntoisia pääteitä. Oheisesta kartasta näet teiden numerot. Navigaattorin avulla suunnistaessasi, valitse lähtiessäsi välietapiksi: Alajärventie 100, LAPUA.

2. Pääkaupunkiseudulta Porin kautta

Reittisuositus koskee pääkaupunkiseutua ja aluetta Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Porvoo. Älä tule Tampereen kautta, vaan valitse reitiksi Nummelan tai Forssan kautta valtatietä 2 Poriin ja sieltä valtatietä 8 Vaasaan. Seura-alueelle saavutaan valtatietä 8 etelästä Långåminneen ja siitä Maalahden kautta seurapaikalle opastuksen mukaan. Matkapituus kasvaa vain 3 – 30 km lähtöpaikasta riippuen.

Avaaminen ja alueen täyttö

Seurakenttä avataan seuravieraille keskiviikkona 24. kesäkuuta kello 9.00. Seuravieraat ohjataan majoitusalueelle täyttösuunnitelman mukaan. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Kaverin kanssa lähekkäin majoittuminen edellyttää saapumista peräkkäin samasta tulosuunnasta.

Varareitit

Pohjoisesta tuleville on valmiiksi viitoitettu varareitti Vaasan keskustan ohi. Varareitille ohjataan tarvittaessa opastein ja kesäseuraradiolla tiedottamalla. Reitti ohittaa Vaasan keskustan valtatietä 8 osittain moottoritietä ja Långåminnen kautta, jolloin seura-alueelle tullaan samaa reittiä kuin etelän suunnasta. Lisämatkaa tulee n. 34 km. 

Toinen varareitti on idän tulosuuntaa varten, jos on tarve kiertää Sulvan kylä. Varareitille Västersolfin kautta ohjataan tarvittaessa opastein ja kesäseuraradiolla tiedottamalla. Lisämatkaa tulee vain kolme kilometriä.

Saapumisen ajoitus ja kaista-ajo Vaasan keskustassa

Liikenteenohjauksessa on varauduttu siihen että vilkkaimmat tuloajat ovat keskiviikkona ja torstaina kello 16—24 välillä. Liikenneturvallisuuden kannalta olisi hyvä välttää myöhään yöllä saapumista. Liikenteenohjaus päivystää läpi yön pienellä miehityksellä. Hyvä aika on saapua aamupäivästä, jolloin maanteillä on hiljaisempaa.

Pohjoisesta tuleva reitti tulee Vaasan keskustan läpi pitkin nelikaistaista liikennevalo-ohjattua katua (Vaasanpuistikko). Valo-ohjauksessa käytetään ruuhkaohjelmaa. Kannattaa välttää saapumista kaupunkiin iltapäiväruuhkan aikaan klo 15—17. Keskustassa voi käyttää molempia ajokaistoja. Keskustan jälkeen ennen Vaskiluotoa oikea kaista kääntyy oikealle SATAMAAN, joten vasen kaista kannattaa valita hyvissä ajoin. Jos kaistan vaihto ei onnistu ajoissa, niin ei hätää. SATAMAN reitiltä pääsee Wasalandian takaa takaisin suviseurareitille, kun seuraa opastusta. 

Erityisalueet kentällä

Aivan seurakenttää tuntumassa opastetaan erikseen muutamia erityiskohteita: 

Liikuntaesteisten alue on varattu vain niille seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä inva-pysäköintilupa. E1-alueella oleva WC on tarkoitettu vain liikuntaesteisten ja erityistä tukea tarvitsevien käyttöön. E1 alueen pohjoisosassa sijaitsevat sähköpaikat, joille majoitetaan terveydenhuoltotoimikunnalta erillisen luvan saaneet.

Vuokravaunualueelle (VV) käydään tuomassa vain ne vaunut, jotka vuokrataan seurapaikalle tuotuina.

Asuntolinja-autoille (AS-LA) on varattu oma alue A7 koillisnurkkauksessa Marenintien varressa.

Päiväkävijöille on varattu maksuttomat pysäköintialueet seurakentän jokaiseen lähestymissuuntaan. Lisäksi on liikuntaesteisille päiväkävijöille P-inva-alue ison teltan lähellä. 

Linja-autoasemalla on tilaa tilausajo-linja-autoille ja sen läheltä löytyvät myös Mediakeskus ja huollon kohteet.