Palvelutehtävässä maailman tärkeimpien asioiden äärellä

Palvelutehtävässä maailman tärkeimpien asioiden äärellä

Talkootyöstä saa nauttia lapsen lailla iloiten. Kuva suviseurakentästä.

Talkootyöstä saa nauttia lapsen lailla iloiten.

Joni Vikki

Joni Vikki

Onko minulla voimavaroja lähteä tähän tehtävään? Pohdin tehtävän tuomaa kuormaa, kun sain pyynnön lähteä rakentamaan Suviseurojen nettisivuja ja arki tuntui kiireiseltä.

Hetken asiaa pohdittuani mieleeni heräsi elävästi muistoja aiemmista Suviseuroista. Pikkupoikana isän mukana järjestyksenvalvonnassa, liikenteenohjauksessa, päivystämässä tankkausasemalla, traktorin kyydissä. Porissa purkutalkoissa. Seuraavana vuonna Äänekoskella rakentamassa ravintolakatosta, kun tuttuja, iloisia kasvoja vilisi seurakentän rakennustöissä. Pandemia-aikana striimaamassa Suviseuroja Reisjärven opiston auditoriossa.

Ajatusten kulku päättyi Lopen Suviseuroihin, joissa pääsin mukaan päivittämään nettisivuja. Nyt olisi taas mahdollisuus osallistua samaiseen tehtävään. Eivät nämä tehtävät ole kyllä koskaan uuvuttaneet, päinvastoin – niistä on saanut voimaa ja iloa monin verroin takaisin, ajattelen samalla, kun vastaan minulle esitettyyn pyyntöön myöntävästi.

Suviseuratyössä on valtavasti mielenkiintoisia tehtäviä. Osaan tehtävistä tarvitaan erityisosaamista, kuten tässä minun tehtävässäni nettisivuosaamista tai seurakentän turvallisuuden valvomisessa järjestyksenvalvojakorttia. Suviseuratyöhön liittyen järjestetään myös kursseja, joissa saa tukea ja opastusta useisiin tehtäviin. Nettisivujen tekemistä siellä ei kuitenkaan opi, ja jotkut tehtävistä ovatkin sellaisia, joihin osaaminen saattaa löytyä esimerkiksi työn tai harrastuneisuuden kautta. Kaikissa tehtävissä on kuitenkin käytettävissä laaja tukiverkko, josta löytää tarvittaessa apuja. Itsekin olen päässyt kyselemään neuvoja ja saanut sitä kautta oppia. Näin reilu parikymppisen silmin katsottuna vielä ehtii myös oppia paljon uutta.

Järjestelytehtävässä pääsee katsomaan ikään kuin pienestä kurkistusikkunasta tuota valtavaa työjoukkoa, jota tarvitaan Suviseurojen järjestämiseen. Muistan, kun edelliskerran menin vastuutehtävän jälkeen istumaan voimakkaan laulun täyttämään seuratelttaan. Mielen täytti kiitollisuus siitä, että jokaiselle oli annettu voimia suorittaa oma tehtävänsä tuossa suuressa talkoovoimin pystytetyssä suviseurakaupungin ihmeessä.

Lisään Suviseurojen nettisivuille tunnuslauseen ”Olenko minä sinulle rakas?”. Kylläpä se on osuva kysymys. Onneksi saan olla kertomassa tätä iloista viestiä Suviseurojen nettisivujen kautta, kun jostain syystä sitä muuten usein arkailee puhua uskon asioista julkisesti ääneen. Nämä ovat kyllä maailman tärkeimpiä työtehtäviä. Tuntuu taas turvalliselta valmistella ensi kesän Suviseuroja ja palvella tuhansia seuravieraita verkon välityksellä.

Joku näihin talkootehtäviin ajaa aina uudestaan. Jumalan rakkaus on niin valtavan suurta, että se saa unohtamaan murheet ja antaa voimaa arjen hetkiin. Kun saa itse kokea uskon synnyttämän rauhan sydämellä, ymmärtää, kuinka tärkeistä asioista on kyse ja haluaa olla tukemassa tätä työtä. Silti välillä saattaa unohtaa, mitä varten näitä tehtäviä hoidetaan. Silloin olen muistutellut itselleni, että jokainen työtehtävä edesauttaa maailman tärkeimmän viestin jakamista. Tällä työllä on mittaamattoman suuri merkitys.

Parasta on, että näitä talkoohommia saa aina tehdä muiden iloisten kasvojen kanssa. Kaikilla on vilpitön halu auttaa ja edistää yhteistä päämäärää. Kun pitkin vuotta kokoonnumme kurssille, kokoukseen tai soittelemme, siinä saa aina tuulahduksen suviseuratunnelmaa. Tuntuu näin talvisissa säissä etuoikeutetulta nauttia vastuutehtävässä tuosta kesäisen lämpimästä tuntemuksesta.

Toivon, että tämän tekstin lukija saa osansa tästä sydäntä lämmittävästä, turvallisesta tunnelmasta. Saat kokea itsesi tervetulleeksi Pudasjärven Suviseuroihin ihmettelemään mittavia järjestelyjä ja niiden takana vaikuttavaa iloista viestiä Jumalan valtakunnasta, johon jokaisella on mahdollisuus liittyä asumaan. Kesä lähestyy nopeammin kuin osaa odottaakaan.

 

Julkaistu Päivämiehessä 21.2.2024

Kohti Pudasjärven Suviseuroja

Kesän 2024 Suviseuroja valmistellaan Pudasjärvelle. Järjestelyt vilkastuvat kevään kuluessa ja kesän koittaessa. Viestintätoimikunnan toimittaman blogisarjan kautta pääset tutustumaan seuravalmisteluihin ja niihin liittyviin ajatuksiin.

 

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

01.07.2024

Suviseurat Lopella 2025

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat Pudasjärvellä ovat päättyneet. Vuoden 2025 Suviseurat on tarkoitus järjestää Kanta-Hämeessä LopellaJatka lukemista >

25.05.2024

Rengasmatkalla Suviseuroihin

Martti MäättäPudasjärven Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtaja Tätä kirjoitettaessa Suviseuroihin on enää 58 päivää. Olemme suviseuravalmisteluissa joJatka lukemista >

08.04.2024

Majoituskauppa on avattu

Suviseurojen majoituskauppa on avattu. Majoituskauppa löytyy osoitteesta kauppa.suviseurat.fi. Suviseuravieraille tarkoitetussa majoituskaupassa välitetään luokka- ja yhteismajoitusta,Jatka lukemista >