SRK:n Suviseurat Pudasjärvellä ovat alkaneet

SRK:n Suviseurat Pudasjärvellä ovat alkaneet

Kesän 2024 Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK:n) Suviseurat alkoivat avajaisilla perjantaina 28.6. kello 10. SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Valde Palola toivotti kaikki lämpimästi tervetulleiksi Suviseuroihin Pudasjärvelle.

Palola siteerasi Raamattua ja totesi, että jokainen lapsi syntyy uskovaisena ja kaikki lapset ovat Herran lahjaa.

– Niinpä me haluamme ottaa vastaan kaikki ne lapset, jotka Jumala lahjanaan meille antaa.

Puheenvuorossaan Palola sanoi, ettei Jumalan sanalla ole tässä ajassa enää samaa asemaa kuin aikaisemmin, mikä näkyy muun muassa avioliitosta käydyssä keskustelussa.

– Vanhoillislestadiolaisessa kristillisyydessä me pitäydymme perinteiseen avioliittokäsitykseen miehen ja naisen välisenä liittona. Meidän uskonkäsityksemme mukaan kysymys on keskeisesti Jumalan sanan mukaiseen oppiin kuuluvasta asiasta. Kysymys ei ole sen vähemmästä kuin pitäytymisestä uskontunnustukseemme.

Oulun hiippakunnan tervehdyksen Suviseurojen avajaisiin toi piispa Jukka Keskitalo. Keskitalo kävi tervehdyksessään läpi Raamatun kertomusta, johon Suviseurojen seuratunnus Olenko minä sinulle rakas? sisältyy, ja totesi kysymyksen olevan jokaiselle henkilökohtainen.

Keskitalo käsitteli myös kansankirkon tilannetta.

– Olisi menetys, jos herätysliikkeet syystä tai toisesta ajautuisivat etäämmälle rakkaasta kansankirkostamme, Keskitalo arveli.

Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Pekka Kantola kiitti järjestelyihin osallistuvaa vapaaehtoisten joukkoa, joka on lupautunut yli 20 000 työvuoroon. Kantola kiitti myös Pudasjärven kaupunkia, alueen asukkaita, Kuusamon ja Pudasjärven seurakuntia sekä muita yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä.

Seuravieraiden runsas määrä on ilahduttanut järjestäjiä. Jo keskiviikkona seura-alueelle saapui odotettua enemmän ihmisiä. Torstaina alueella arvioitiin olleen jo noin 50 000 kävijää. Suviseurat jatkuvat Pudasjärven lentokentällä maanantaihin 1.7. saakka. Päätösseurat alkavat maanantaina kello 13.30.

 

Lisätietoja:

Arto Tölli, SRK:n pääsihteeri, p. 040 8679 442

Pekka Kantola, päätoimikunnan puheenjohtaja, p. 044 9755 912

suviseurat.fi

  

Mediatiedote 28.6.2024 (PDF)

Ajankohtaista

Uutisia ja tapahtumia Suviseuroista

01.07.2024

Suviseurat Lopella 2025

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat Pudasjärvellä ovat päättyneet. Vuoden 2025 Suviseurat on tarkoitus järjestää Kanta-Hämeessä LopellaJatka lukemista >

25.05.2024

Rengasmatkalla Suviseuroihin

Martti MäättäPudasjärven Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtaja Tätä kirjoitettaessa Suviseuroihin on enää 58 päivää. Olemme suviseuravalmisteluissa joJatka lukemista >

08.04.2024

Majoituskauppa on avattu

Suviseurojen majoituskauppa on avattu. Majoituskauppa löytyy osoitteesta kauppa.suviseurat.fi. Suviseuravieraille tarkoitetussa majoituskaupassa välitetään luokka- ja yhteismajoitusta,Jatka lukemista >